mistrz173 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Siemka Mam rower Arkusa już z 7-8lat i dzisiaj rano jak wracałem z treningu coś strzeliło i tylne koło nagle się zatrzymało, okazało się że padł mechanizm zmiany biegów RD TX30, byłem zmuszony wracać 10KM na piechotę prowadząc rower. Teraz siedzę przed kompem i przeglądam fora i strony internetowe w celu kupienia jakiegoś zamiennika. Znalazłem RD TX 55, chyba jestem skłonny go nawet kupić, tylko jest pytanie-czy będzie pasował? Przeglądając internet natknąłem się na modele innych firm-czy jest jakiś który byłby lepszy niż w/w? i kosztował tak do 50zł? Pozdrawiam Jędrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudy102 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Nie kupuj więcej tourneyów. To najgorsza grupa shimano. Do 50zł dobry będzie Altus lub Acera. To moim zdaniem będzie najrozsądniejszym wyborem. Po tych 8 latach w rowerze warto jeszcze wymienić łańcuch i wolnobieg. Mam nadzieję że pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrz173 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Pomogłeś. Tylko które będzie lepsze? Acera czy Altus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Jeśli już to Acera ale najlepszy moim zdaniem byłby wybór Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrz173 Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 No ale alivio nie kupię do 50zł. Wybór raczej padnie na Acera, bo odbiorę to w poniedziałek przy okazji podróży do Torunia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Tak ale Alivio nie jest wcale o wiele droższe od Acery a jest za to lepsza. Alivio lub srebrna Alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrz173 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Kupiłem srebrną z linku ^, działa świetnie, po 150km nic się nie zepsuło, ani nie poluzowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.