Skocz do zawartości

[rower]Kupować nowy czy modernizować stary?

pentagramsss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Obecnie posiadam trek 930. Niestety rower jakoś mi nie pasuje. Po pierwsze nie jestem dopasowany rozmiarami nie wiem dlaczego. Niby rama jest 21 ja mierzę 183cm -gdy moje nogi są odpowiednio dopasowane do roweru to znowu muszę się bardzo wyginać i boli mnie kręgosłup... wymieniłem siodełko na WTB PURE V ale to nic też nie pomogło-tyłek i kręgosłip nadal bolą ;/......

Mam zamiar sprzedać ten rower(jest w moim profilu). Ile za niego mogę wołać jeśli jest w dobrym stanie i po remoncie(wymiana suportu, farby, przerzutki tylnej na Acera)

Jeśli nie opłaca się więcej wkładać w rower to co teraz dobrego mogę dostać w granicach 1000-1200 ?. Ważne żeby rower nie był sztywny i pasował do mnie.... jaki rozmiar ramy najlepiej wybrać?. Ja jeżdzę na asfalcie i po drogach polnych, leśnych też. Ważę 70 kg . Moja prędkość to średnio 20 km/h. Rowerem też chciałbym w maratonie wziąć udział

pozdrawiam

Napisano

Jako,że Trek ma dość długie ramy i tym samym rurę górną,dlatego rozmiar 21 to dużo,W tym przypadku dla ciebie lepsza by była rama 19.Jednak nie trzeba od razu rzucać się na wymianę ramy.Niekiedy wystarczy wymienić mostek na krótszy,zastosować giętą kierownicę z lekkim wzniosem.Wiele mogła by zmienić inna sztyca z mniej cofniętym jarzmem do mocowania siodła,które można wtedy podciągnąć do przodu i tym samym zmniejszyć odległość do kierownicy.Sama zmiana siodła to za mało,żeby dostosować rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...