Skocz do zawartości

[Klamka]Nie odbija

kuleer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Nigdy nie potrzebowałem pomocy przy rowerach. 2 lata temu po raz pierwszy zakupiłem rower z hamulcami tarczowymi. Przez rok wszystko było ok. Po roku jednak coś jest nie tak z hamulcem tylnym. Po naciśnięciu na hamulec, rączka zostaje w pozycji zaciśniętej. Muszę ją z powrotem odbijać palcami. Sprawdzałem położenie klocków. Są ok. Wymieniłem całą klamkę i nadal jest to samo. Naciągałem linkę i nic. Sprawdzałem sprężynę która przy kole porusza klockami. Gdy nią poruszę ręcznie bez naciskania klamki, swobodnie wraca na swoje miejsce, czyli jest ok. Poniżej daję fotkę hamulca którego posiadam:

zdjcie0188p.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Zaraz sprawdzę sprężynę jeszcze raz i ewentualnie przeczyszczę. Linka w miejscach po za pancerzem wygląda jak nowa, nie wiem jak w pancerzu. Sam pancerz nie będzie uszkodzony bo rower ma 2 lata dopiero i nigdy nic nie było ruszane, po za próbą regulacji tego nieszczęsnego hamulca. Posprawdzam jeszcze raz, przeczyszczę, nasmaruję co trzeba i napiszę jaki efekt. Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...