Dyjos Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Siema! Zamierzam kupić sobie rower MTB Enduro lub Freeride Cena jaką chce wydać to 1500 max 1600zł nie interesują mnie aukcje Rower musi byc nowy Mój wzrost to 185 cm wiec chciałbym aby rama była odpowiedznia dla mnie hamulce moga byc v-brake, ale jak by były tarcze to już całkiem super moga być roczniki 2009,2010,2011 to nie ma znaczenia, aby był nowy Nie bede go uzywał do jazdy po górach wiec nie musi miec jakiegos super amortyzatora chce go uzywać do jazdy po lesie i asfalcie (majac na mysli jazde chodzi mi o raczej spokojne przemieszczenie sie) podaje zdjecie poniżej jako wzór Siema! Zamierzam kupić sobie rower MTB Enduro lub Freeride Cena jaką chce wydać to 1500 max 1600zł nie interesują mnie aukcje Rower musi byc nowy Mój wzrost to 185 cm wiec chciałbym aby rama była odpowiedznia dla mnie hamulce moga byc v-brake, ale jak by były tarcze to już całkiem super moga być roczniki 2009,2010,2011 to nie ma znaczenia, aby był nowy Nie bede go uzywał do jazdy po górach wiec nie musi miec jakiegos super amortyzatora chce go uzywać do jazdy po lesie i asfalcie (majac na mysli jazde chodzi mi o raczej spokojne przemieszczenie sie) podaje zdjecie poniżej jako wzór jedyny sensowny rower jaki udało mi sie znaleźć to: http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-6-3-2010-m-l-xl-120672964/ Macie jakies inne propozycje?
Mod Team sznib Napisano 11 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2011 Ten Rockrider tak naprawdę nie ma za dużo wspólnego z FR czy nawet Enduro, to raczej taka podstawa do początków w AM, przy czym od razu bym go sobie odpuścił ze względu na kiepski amortyzator. Jak koniecznie chcesz nówkę i fulla dołóż 2 stówki i kup Krossa Crime w najtańszej wersji: http://allegro.pl/kross-crime-rock-shox-shimano-deore-gratis-kask-i1651944589.html
Dyjos Napisano 11 Czerwca 2011 Autor Napisano 11 Czerwca 2011 Dziekuje Panu bardzo za odpowiedz chyba właśnie zdecyduje sie na tego krossa
tobo Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Pojęcie enduro jest względne, freeride już mniej, obie "dyscypliny" wymagają pancerności od sprzętu. Ale to do czego jak widzę potrzebujesz roweru nie ma nic wspólnego ani z e, ani z fr. Do tego o czym piszesz nada się każdy rower mtb xc, również na sztywnej ramie - skoro wymogiem nie jest nawet dobry amortyzator przedni. Zamiast kupować fulla do takiej jazdy kup lepiej dobrze osprzętowiony rower typu hardtail. Oczywiście to moje zdanie, niekoniecznie musisz się nim sugerować. Temat powinien brzmieć "rower z amortyzacją do 1600 zł".
Rulez Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Ten Kross ma 18" to jednak nieco mało dla 185 cm. wzrostu Kupowanie go w ciemno to duuuże ryzyko
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.