Skocz do zawartości

[rower] Rower Kross Hexagon V6 2011 za 1400 zł

savio19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam kilka pytań co do tego roweru . Mianowicie czy sprawdzi się w górach , na mazurach i nad morzem . Jaka rama na mój wzrost 193 cm , 19' czy 21' . Zastanawiał się już dawno nad kupnem roweru i nie wiedziałem co wybrać i właśnie ten przyszedł mi na myśl . Ostatnio miałem rower z 5 lat temu i poszedł do kosza , szmelc i tyle . Teraz zamierzam kupić coś lepszego i wydać więcej . Pytanie ostatnie czy się na nim nie zawiodę ?

Napisano

Slaby wybor, na allegro mozna dostac a2 level na alivio z 2009 roku nowki, za to masz rowniez unibike fusion/evo, hexagon nie wart takiej kasy. Wzrost to nie wszystko, liczy sie odlg od ziemi do krocza.

Napisano

Odległość od ziemi do krocza to 93 cm ;) Wynik mnożymy przez 0,57 w przypadku roweru górskiego , Otrzymany wynik należy podzielić przez 2.54 aby uzyskać wartość w calach , czyli w przybliżeniu to 21' . Zgadza się ? :) Znalazłem tą A2 na stronie Krossa za 1500 zł , jeśli mam dołożyć te 100 zł a jest warto to tak zrobię . Rozumiem że alivio to rodzaj przerzutek tak ? I są dużo lepsze od tych w hexagonie v6 ?

Zauważyłem że w hexagonie v6 hamulce są tarczowe , a w A2 już zwykłe .

• Mod Team
Napisano

Przeniosłem temat do odpowiedniego działu. Podobne wątki są już na forum, ale tego nie zamykam ze względu na udzielone w nim odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Napisano

Lepiej wybrać Level A2,hamulce ma tarczowe hydrauliczne,ale coś mi się zdaje,że ten z allegro to tylko rozmiar 17 mają! B)

Napisano

Witam

Myślę, że to zły pomysł. Dlaczego???

Bo lepiej kupić KROSS A2 z 2009 roku.

Czy to v-brake za 1300 czy to disc brake i na XT za 1600- obydwa biją na głowę tego z 2011 roku.

Osprzęty w obydwu owiele lepsze niż w tym 2011r i ten z v-brake tańszy i to o całe 200zł- będzie na licznik, oświetlenie, bidon, koszyk i inne akcesoria.

http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1655109441.html

http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-kask-gratis-sprawdz-i1665065869.html

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...