Peterp079 Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Witam, Poszukuję siodła WTB Pure V i nigdzie nie widzę. Są Pure V Race ale z tego co wyczytałem to różnią się od siebie szerokością. Czy ktoś może polecić jakiś sklep internetowy mający Pure V w ofercie? Google nie pomogły za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 One są w wersji race, pro, team : http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/2219%2Cwtb-siode%C5%82ko-pure-v Niech ci siodło miękkim będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 No na to liczę stąd mój wybór. Choć jeszcze myślełem nad WTB Speed V tylko troszkę ciężkawe. Ale za cenę komfortu może warto...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 10 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Może i warto, ale to już indywidualna sprawa. Nikt nie wie, które siodełko będzie wygodniejsze dla twojego tyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Prawda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 10 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Ja bardzo chwalę to: http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/wariant/13156%2Cwtb-siode%C5%82ko-rocket-v-race-czarne lubię wąskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Kurde już prawie ze bylem zdecydowany na Pure V lub Speed V a teraz sie zastanawiam czy ten Rocket nie lepszy. Niestety nie mam sie jak przymierzyc. A musze miec wygodne przede wszystkim jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 10 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Jakiś czas temu zrobiłem parę kilometrów na rowerze znajomego z takim właśnie siodełkiem (WTB Rocket) i było mi całkiem wygodnie. Zaznaczam, że jeździłem z pampersem, choć wydaje mi się, że przy jeździe bez niego, również nie odczułbym dyskomfortu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Ja jezdze puki co bez pampersa i wolał bym żeby tak zostało. A ta waga bardzo kusząco wyglada tez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Do 50km daję radę bez pieluchy, na dłuższe wyprawy nawet Rocket gniecie. Ale generalnie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuzia Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Kup WTB pure v race. Pożyczyłem od kumpla na testy i jest naprawdę wygodne (sam chcę kupić bo moje velo ładnie urządziło mi uda ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Ale powiem Wam że na wczorajszą wycieczkę ok. 50km założyłem kanapę ze swojego starego roweru (nie pasuje ni ch....a i wygląda tragicznie na nowym sprzęcie - Aspect10) to jednak nastąpiło całkowite wyeliminowanie dolegliwości takich jak ból tyłka i jeszcze ból pleców w okolicach krzyża. Bo na tym co było zamontowane z fabryki czyli Scott Aspect strasznie bolaly mnie tez plecy oprocz tylka. Tak wiec dobrze dobrane siodlo bardzo wazna rzecz. A wracajac do tematu to jednak bede wybieral pomiedzy wlasnie Pure V race a Speed V Pro Gel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szept Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Posiadam Wtb Pure V Race i jak dla mnie jest za szerokie w środkowej części i przez to mnie obciera po wewnętrznej stronie nóg i chyba wrócę do mojego Author'owskiego a Wtb sprzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 A ja ostatnio zakupiłem WTB Vigo Pro i jest jak dla mnie bardzo wygodne tylko nieco twarde na dłuższyach trasach, ale nie uciska najczulszych miejsc co dla mnie najważniejsze. Jedyne do czego można się przyczepić to waga. A co do tematu to tu mają całkiem spory wybór siodeł WTB: (i tu wpisałem odnośnik którego administrator zabrania używać... ) Tak czy inaczej siodło to indywidualna sprawa, najlepiej byłoby przed kupnem sprawdzić osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Posiadam Wtb Pure V Race i jak dla mnie jest za szerokie w środkowej części i przez to mnie obciera po wewnętrznej stronie nóg i chyba wrócę do mojego Author'owskiego a Wtb sprzedam. Ile chcesz za tego Race?? Dobra dziękuję wszystkim za pomoc. Siodło zakupione. WTB Speed V Pro Gel. Można zamiknąć chyba że chcecie opinie jakieś to chętnie wrzucę jak troszkę na nim pojeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuzia Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Chciałbym się zapytać tak dla pewności czy to są te same siodełka Pure V race camo i Pure V race Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Chciałbym się zapytać tak dla pewności czy to są te same siodełka Pure V race camo i Pure V race Raczej nie http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/2219%2Cwtb-siode%C5%82ko-pure-v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Raczej nie http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/2219%2Cwtb-siode%C5%82ko-pure-v Moim zdaniem tak - poza kolorem oczywiście. Generalnie każdy model siodełek WTB występuje w kilku wersjach np. Race V występuje w wersjach: SLT White, Team Black, Pro Black, Race Chrom i Race Black wg strony producenta. Różnią się materiałami z których zostały wykonane, a co za tym idzie wagą. Myślę że wersja Camo to jakaś starsza wersja kolorystyczna tego siodełka i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 ja kupiłem jakiś czas temu WTB Rocket V Race i przyznam ze nie do konca moje problemy z bolem zostaly rozwiazane. Na mniejsze dystanse jest ok, ale na krotszych to kazde prawie daje rade;) Wczoraj jechałem 110 km i po 40 czulem juz siodlo, od 50 do 60 to juz byla masakra potem zrobilem przerwe obiadowa okolo godzinke i wiadomo bylo troche lepiej.. ale od 70 km to tylek byl juz tak znieczulony ze nawet chyba bolu nie czulem:) Takze sidolo ok na krotkie dystatanse ale na dlugie ciagle moj problem nie rozwiazany chyba bede jakies kanapy szukac.. Dodam ze jechalem w dobrym pamersie. AA i jeszcze jedno moja dziewczyna jechala na siodle WTB She Gel (jakoś tak) i wrażenie miała bardzo podobne, jak nie gorsze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 ja kupiłem jakiś czas temu WTB Rocket V Race i przyznam ze nie do konca moje problemy z bolem zostaly rozwiazane. Na mniejsze dystanse jest ok, ale na krotszych to kazde prawie daje rade;) Wczoraj jechałem 110 km i po 40 czulem juz siodlo, od 50 do 60 to juz byla masakra potem zrobilem przerwe obiadowa okolo godzinke i wiadomo bylo troche lepiej.. ale od 70 km to tylek byl juz tak znieczulony ze nawet chyba bolu nie czulem:) Takze sidolo ok na krotkie dystatanse ale na dlugie ciagle moj problem nie rozwiazany chyba bede jakies kanapy szukac.. Dodam ze jechalem w dobrym pamersie. AA i jeszcze jedno moja dziewczyna jechala na siodle WTB She Gel (jakoś tak) i wrażenie miała bardzo podobne, jak nie gorsze;) To potwierdza że każdy ma inaczej tą wstydliwą część ciała zbudowaną. Większość chwali co nie znaczy że wszystkim pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Ja dzisiaj otrzymałem i zamontowałem Speed V Pro Gel. Oczywiście od razu przejażdżka. Co prawda nie za długo bo mnie ulewa zlapala ale juz moge powiedziec ze to byla bardzo dobra decyzja. Do oryginalnego siodla Scotta to nawet nie porownuję ale jak dla mnie w niczym nie odbiega wygoda od mojej kanapy z poprzedniego roweru. W sobote dluzsza trasa to zdam relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miguelix Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ja bardzo chwalę to: http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/wariant/13156%2Cwtb-siode%C5%82ko-rocket-v-race-czarne lubię wąskie. A nei obcierają Cię szwy? ja odczuwam od nich dyskomfort, jak jadę bez pampersa, w spodenkach jest już lajt, ale generalnie jakbym drugi raz kupował to Rocket'a z jak najmniejszą ilością szwów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 A nei obcierają Cię szwy? ja odczuwam od nich dyskomfort, jak jadę bez pampersa, w spodenkach jest już lajt, ale generalnie jakbym drugi raz kupował to Rocket'a z jak najmniejszą ilością szwów Też słyszałem że szwy powodują mały dyskomfort, u mnie nic takiego nie ma. Z pampersem czy bez jednakowo komfortowo (ale rymuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja dzisiaj otrzymałem i zamontowałem Speed V Pro Gel. Oczywiście od razu przejażdżka. Co prawda nie za długo bo mnie ulewa zlapala ale juz moge powiedziec ze to byla bardzo dobra decyzja. Do oryginalnego siodla Scotta to nawet nie porownuję ale jak dla mnie w niczym nie odbiega wygoda od mojej kanapy z poprzedniego roweru. W sobote dluzsza trasa to zdam relacje. I jak wrażenia? Sam myślę właśnie nad zakupem tego siodła... Zastanawiam się jeszcze nad modelem Vigo Comp - cena dokładnie ta sama: http://allegro.pl/siodelko-siodlo-wtb-vigo-comp-wroclaw-tanio-i1664784459.html . Dziwi mnie tylko to, że tej wersji nie ma na stronie producenta: http://www.wtb-bike.eu/en/vigo-c13-p32.htm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 I jak wrażenia? Sam myślę właśnie nad zakupem tego siodła... Zastanawiam się jeszcze nad modelem Vigo Comp - cena dokładnie ta sama: http://allegro.pl/siodelko-siodlo-wtb-vigo-comp-wroclaw-tanio-i1664784459.html . Dziwi mnie tylko to, że tej wersji nie ma na stronie producenta: http://www.wtb-bike.eu/en/vigo-c13-p32.htm . Co do Vigo Comp to powiem jako posiadacz Vigo Pro, więc teoretycznie lżejszej wersji, że jak moje waży na starej i niedokładnej wadze kuchennej nieco ponad 400 gr to boję się wiedzieć ile będzie ważyć Comp:P Lecz wygoda jest ważniejsza niż waga a dla mnie Vigo jest bardzo wygodne, ale mam dość szeroki rostaw kości kulszowych, więc może nie pasować każdemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.