Skocz do zawartości

[4000] zł dh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:) jestem tutaj nowy i kompletnie zielony:). Chciałbym byście mi pomogli jak złożyć czy da się w takiej cenie rower do dh po hopkach niewielkich i tak ogólnie bo jestem początkuący mam 12 lat 164 cm i waże 45kg

Napisano

Cóż. Patrząc na temat, oraz na Twój post. Jesteś pewny, że chcesz rower do DH? Opisz konkretniej, co chciałbyś rowerem robić, gdzie jeździć i tak dalej. Bo do skakania po hopkach najbardziej nadają się te do Dirt Jumpingu. Ale skakać można i na tych przystosowanych do DH, FR, 4X..

Napisano

Kazzo. Tak, tu się z Tobą zgodzę. Ale wiesz, w jednym markokeszu masz lepsze koła, ramę, a w innych gorsze.

Do autora tematu : Poczytaj sobie o dyscyplinach, które wymieniłem wyżej i konkretniej się zastanów jaki chcesz rower.

Napisano

chciałbym skakać nie koniecznie chodzi o tricki itp. jeżdżenie po belkach hopy itp. myślę ze freeiride będzie dla mnie odpowiedni moglibyście mi coś powiedzieć o tym. rower nie musi być taki porządny za 4000 zł może być do 2000 zł jak da się taki zkonstrułować .

Napisano

Do tricków, to bardziej mi się wydaje odpowiednia maszyna do Streetu, albo BMX. http://www.forumrowerowe.org/topic/41728-typy-rowerow/ - przestudiuj dokładnie ten temat i zastanów się, jaki byś chciał rower. Spytaj się rodziców, do ilu pieniędzy możesz kupić rower, bo to ma znaczenie. Im większe fundusze, tym coś lepszego dla Ciebie znajdziemy. : ] Niestety, tak to działa. No i, proponowałbym kupić coś używanego, w dobrym stanie, gdyż wyjdzie to po prostu korzystniej dla Ciebie.

Napisano

Propozycja odemnie:

http://allegro.pl/big-hit-i1641529440.html

Rower na super osprzęcie i da radę na niejednej górcę ;) Aktualnie moje marzenie mieć w garażu takie cudo :P I wart pieniędzy. Jak masz gdzie nim jeździć (góry, trasy zjazdowe) to bierz go śmiało.

UP: Sign FR jest ogólnie krytykowany za ramę więc przemyślał bym to bardzo, za to druga propozycja wydaję się być całkiem fajna ;)

Napisano

Jesteś pewien, że w wieku 12 lat chcesz uprawiać taką dyscyplinę sportu? Według mnie zastanów się nad MTB/XC, bo to też cieszy ;)

Napisano

Ou, nie przyłważyłem że masz 12 lat :P W takim razie takie rowery będą lekko mówiąc wyglądać przy tobie na bydla :) Na początek jak chcesz się bawić to wybierz nawet jakiegoś Signa ew. używkę Dragstara jakiegoś (polecam ramę, jest mocna). W wieku 12 lat to się śmigało na jakimś MTB po szosach, lasach itp, nigdy wtedy nie myślałem o grawitacji na rowerze :D Przemyśl jeszcze to bo raz piszesz DH, drugi raz skoki, poręcze, belki czyli typowy BMX, teraz zaś FR.

Napisano

to może odbiega od tematu ale czy kolesie w moim wieku mogą startować w zawodach FR ? nie zależy mi na dh ale czy na rowerach fr można startować w dh?

Napisano

W Polsce raczej nie;p Człowieku, FR, DH to raczej takie "ostrzejsze" dyscypliny ;p To troszkę dziwnie wygląda ja 12 latek na taki rowerze jeździ, może się ktoś ze mną nie zgodzić, ale według mnie to nie jest normalne ;) Radzę przerzucić się `na mtb/xc

Napisano

Jak chcesz dh/fr to kup uzywke, za 4000tysiace zloty to samochod niektorzy kupuja,a Ty w wieku 12lat chcesz rower, ktorego nawet polowy mozliwosci nie wykorzystasz, chyba ze bedziesz nim rzucal, a jak chodzi o rower do szpanu przed kolegami to kupuj streetowke z jaskrawym kolorem i bedzie "cool".

Napisano

to może odbiega od tematu ale czy kolesie w moim wieku mogą startować w zawodach FR ? nie zależy mi na dh ale czy na rowerach fr można startować w dh?

A wyobrażasz sobie siebie w takich zawodach? Bo ja bym chyba się zaczął śmiać widząc brzdąca jadącego na rowerze FR w takich zawodach, nie chodzi o sam rower ale pojeździj, poskacz, zobaczysz czy jest łatwo ogólnie w takich dyscyplinach, do tego strome zjazdy, tak jak pisałem dłuuugie loty się zdarzą i jeszcze zbroja, ochraniacze kask pod twój rozmiar gdzie stale rośniesz? Mając 16 lat i sztywniaka myślę o zawodach ale stanowczo nie mam funduszy, nawet te 4000zł nie starczyło by na dobry rower do tej dyscypliny, a gdzie ochrona? Tak jak pisał kolega wyżej. chcesz szpanować, kupuj street'a lub rower pod DJ. Wiedz że nie sprzęt a technika zrobią z Ciebie zawodnika :) Zaczynaj od prostych rowerów, poskacz itp, nabierz ogólnie wprawy, w wieku 15-16 lat najwyżej się przerzucisz na coś lepszego, a pieniądze możesz wydać na tańszy rowerek a resztę zainwestować w lokatę nawet.

Napisano

Ja mając.. Prawie 15 lat kupuję rower za dwa tysiące. Tak jak 7Devis napisał. Zacznij od czegoś gorszego. Jeżeli masz jakichś znajomych z takimi bike'ami, poproś o przejazd, czy coś, zobacz czy Ci się spodoba, czy na pewno chcesz inwestować takie pieniądze w coś, co Ci się znudzi po czasie. No i ochrona, w FR / DH to podstawa..

Napisano

Street się mi nie podoba to nie mój styl. miałem markoresza teraz też go mam zacząłem nim tak jeździć i hamulec się urwał dętka pękła 6 raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...