gaba795 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Witam:) jestem tutaj nowy i kompletnie zielony:). Chciałbym byście mi pomogli jak złożyć czy da się w takiej cenie rower do dh po hopkach niewielkich i tak ogólnie bo jestem początkuący mam 12 lat 164 cm i waże 45kg
Draagus Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Cóż. Patrząc na temat, oraz na Twój post. Jesteś pewny, że chcesz rower do DH? Opisz konkretniej, co chciałbyś rowerem robić, gdzie jeździć i tak dalej. Bo do skakania po hopkach najbardziej nadają się te do Dirt Jumpingu. Ale skakać można i na tych przystosowanych do DH, FR, 4X..
Draagus Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Kazzo. Tak, tu się z Tobą zgodzę. Ale wiesz, w jednym markokeszu masz lepsze koła, ramę, a w innych gorsze. Do autora tematu : Poczytaj sobie o dyscyplinach, które wymieniłem wyżej i konkretniej się zastanów jaki chcesz rower.
gaba795 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 chciałbym skakać nie koniecznie chodzi o tricki itp. jeżdżenie po belkach hopy itp. myślę ze freeiride będzie dla mnie odpowiedni moglibyście mi coś powiedzieć o tym. rower nie musi być taki porządny za 4000 zł może być do 2000 zł jak da się taki zkonstrułować .
Draagus Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Do tricków, to bardziej mi się wydaje odpowiednia maszyna do Streetu, albo BMX. http://www.forumrowerowe.org/topic/41728-typy-rowerow/ - przestudiuj dokładnie ten temat i zastanów się, jaki byś chciał rower. Spytaj się rodziców, do ilu pieniędzy możesz kupić rower, bo to ma znaczenie. Im większe fundusze, tym coś lepszego dla Ciebie znajdziemy. : ] Niestety, tak to działa. No i, proponowałbym kupić coś używanego, w dobrym stanie, gdyż wyjdzie to po prostu korzystniej dla Ciebie.
gaba795 Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 na pewno FR - Freeride bardzo się to mi podoba. do dyspozycji 3000 tys zł max 3500 zł
Draagus Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Nie znam się jakoś specjalnie, ale te wydają się być dobrymi wyborami. http://allegro.pl/kross-sign-fr1-limited-edition-dh-fr-i1659625717.html http://allegro.pl/ns-bitch-pike-fr-dh-dirt-street-polecam-i1649359340.html Ale poczekaj jeszcze na zdanie innych, ja w sumie mało wiem w tej sprawie.
7Devis Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 Propozycja odemnie: http://allegro.pl/big-hit-i1641529440.html Rower na super osprzęcie i da radę na niejednej górcę Aktualnie moje marzenie mieć w garażu takie cudo I wart pieniędzy. Jak masz gdzie nim jeździć (góry, trasy zjazdowe) to bierz go śmiało. UP: Sign FR jest ogólnie krytykowany za ramę więc przemyślał bym to bardzo, za to druga propozycja wydaję się być całkiem fajna
maroxd Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 Jesteś pewien, że w wieku 12 lat chcesz uprawiać taką dyscyplinę sportu? Według mnie zastanów się nad MTB/XC, bo to też cieszy
7Devis Napisano 12 Czerwca 2011 Napisano 12 Czerwca 2011 Ou, nie przyłważyłem że masz 12 lat W takim razie takie rowery będą lekko mówiąc wyglądać przy tobie na bydla Na początek jak chcesz się bawić to wybierz nawet jakiegoś Signa ew. używkę Dragstara jakiegoś (polecam ramę, jest mocna). W wieku 12 lat to się śmigało na jakimś MTB po szosach, lasach itp, nigdy wtedy nie myślałem o grawitacji na rowerze Przemyśl jeszcze to bo raz piszesz DH, drugi raz skoki, poręcze, belki czyli typowy BMX, teraz zaś FR.
gaba795 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Napisano 13 Czerwca 2011 to może odbiega od tematu ale czy kolesie w moim wieku mogą startować w zawodach FR ? nie zależy mi na dh ale czy na rowerach fr można startować w dh?
maroxd Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 W Polsce raczej nie;p Człowieku, FR, DH to raczej takie "ostrzejsze" dyscypliny ;p To troszkę dziwnie wygląda ja 12 latek na taki rowerze jeździ, może się ktoś ze mną nie zgodzić, ale według mnie to nie jest normalne Radzę przerzucić się `na mtb/xc
brt0555 Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Jak chcesz dh/fr to kup uzywke, za 4000tysiace zloty to samochod niektorzy kupuja,a Ty w wieku 12lat chcesz rower, ktorego nawet polowy mozliwosci nie wykorzystasz, chyba ze bedziesz nim rzucal, a jak chodzi o rower do szpanu przed kolegami to kupuj streetowke z jaskrawym kolorem i bedzie "cool".
7Devis Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 to może odbiega od tematu ale czy kolesie w moim wieku mogą startować w zawodach FR ? nie zależy mi na dh ale czy na rowerach fr można startować w dh? A wyobrażasz sobie siebie w takich zawodach? Bo ja bym chyba się zaczął śmiać widząc brzdąca jadącego na rowerze FR w takich zawodach, nie chodzi o sam rower ale pojeździj, poskacz, zobaczysz czy jest łatwo ogólnie w takich dyscyplinach, do tego strome zjazdy, tak jak pisałem dłuuugie loty się zdarzą i jeszcze zbroja, ochraniacze kask pod twój rozmiar gdzie stale rośniesz? Mając 16 lat i sztywniaka myślę o zawodach ale stanowczo nie mam funduszy, nawet te 4000zł nie starczyło by na dobry rower do tej dyscypliny, a gdzie ochrona? Tak jak pisał kolega wyżej. chcesz szpanować, kupuj street'a lub rower pod DJ. Wiedz że nie sprzęt a technika zrobią z Ciebie zawodnika Zaczynaj od prostych rowerów, poskacz itp, nabierz ogólnie wprawy, w wieku 15-16 lat najwyżej się przerzucisz na coś lepszego, a pieniądze możesz wydać na tańszy rowerek a resztę zainwestować w lokatę nawet.
Draagus Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Ja mając.. Prawie 15 lat kupuję rower za dwa tysiące. Tak jak 7Devis napisał. Zacznij od czegoś gorszego. Jeżeli masz jakichś znajomych z takimi bike'ami, poproś o przejazd, czy coś, zobacz czy Ci się spodoba, czy na pewno chcesz inwestować takie pieniądze w coś, co Ci się znudzi po czasie. No i ochrona, w FR / DH to podstawa..
gaba795 Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Napisano 18 Czerwca 2011 Street się mi nie podoba to nie mój styl. miałem markoresza teraz też go mam zacząłem nim tak jeździć i hamulec się urwał dętka pękła 6 raz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.