MMMAAACCC7 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 witam, przyszła pora na zmianę opony napędowej i zastanawiam się czy taka oponka będzie dobra CST nie wiem na ile zgodny jest opis z prawdą, oraz polećcie mi odpowiednie ciśnienie w teren, czy max dla niej czy na kapciu? EDIT: tutaj lepsze ujęcie bieżnika CST 1270
KenjiX1G Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Na takiej oponce jeździłem w zimę. Generalnie nie mam zastrzeżeń, ciśnienie dopasowałem tak, by jak najwięcej przylegało do lodu. W teren... napompowałbym "pod korek" i spuścił tak na wyczucie, jak poczujesz, że za twardo, wyczujesz komfortową granice. Na kapciu to chyba nie polecane, mi raz aż wody naleciało ;-D Edit: Co do cichej pracy na asfalcie, to raczej mit. Huczy przy 30++km/h
MMMAAACCC7 Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Napisano 9 Czerwca 2011 huczy ciszej od przedniej cst z takim dość gęstym bieżnikiem TAKIEJ, czyli mam rozumieć że nadaje się do lasu na mokre liście, gałęzie błotka bagna i szuter?
MMMAAACCC7 Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Napisano 9 Czerwca 2011 opona na asfalcie niedużo robi, w porównaniu do leśnych przepadów, tylko szukam opony której mozna zaufać i ta mi podeszła akurat i z wyglądu i z ceną
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.