Skocz do zawartości

[rower] Author Kinetic vs Kross Level A2

compte

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc

sprawdzalem wielokrotnie w internecie i nie znalazlem porownania. Chce kupic nowy rower nie chodzi o to by duzo dac tylko by dac dobrze. Zastanawiam sie nad rowerami z tematu. Nie chce wydac wiecej jak 1700zl, potrzebuje silnego napedu, jezdze duzo i mocno. Gory i asfalt. Co mozecie powiedziec w tym temacie?

Napisano

Witam

Zdecydowanie KROSS A2 XT 2009 rocznik ewentualnie KROSS A4 2009

Rowerki bezkompromisowe bardzo dobry osprzęt akurat wg mnie najlepszy w tym roczniku, nie ma chyba drugiej firmy która ci wpakuje taki osprzęt do roweru w tej półce cenowej.

http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-kask-gratis-sprawdz-i1641465719.html

Nie wiem ile masz wzrostu i jaką ramę musisz doposować, ale ten rower jest zdecydowane najlepszy.

Kross bije na głowę Authora pod względem osprzętu także nie masz co brać pod uwage Authora.

pozdrawiam

Napisano

Widziałem tą aukcje. Tylko czy ten a2 ma lepszy napęd od kinetica? Ja lubię się szybko rozpędzać, mocno męczyć pedały i nie lubię "kołyszących się pedałów".

Wybrałem a2, a nie a4 dlatego, że a2 w większości nie ma tarczówek. W tej klasie roweru tarczówek chyba lepszych od v-braków nie dostane... A hamulce są dla mnie ważne, nie chcę komuś najechać na tyłek.

Od dwóch miesięcy czytam posty, najwcześniej za miesiąc kupię rower, ale chcę znać jego słabe i mocne strony. Nie chcę później pluć sobie w brodę.

Czytałem gdzieś, że po kupnie krossa przez kogoś rower trzeszczał, gość pisał o tym na forum, w odpowiedzi padło, iż rowery tej marki są słabo składane...

Miałem też na oku Unibike Evolution 2011, ale ponoć ma słabszy napęd od Authora Kinetica 2010.

Level A2 2009 raczej odpada, bo nie chcę roweru przez allegro, ale ze sklepu z Wrocławia.

Nie ma jakiegoś rowerku, który byłby naprawdę solidny i na kompletnym deore?

Napisano

Odkopałem temat na tym forum i znalazłem info, że author kinetic ma lepszy napęd od level a2. Co z tego, że przerzutka delikatnie lepsza, skoro obydwie są deore, a ja raczej jeżdżę na tym samym ustawieniu? Amortyzator nie będzie latał po dziurach, będzie raczej na blokadzie, więc ten argument też odpada...

No i dostępność. a2 2009 nie jest w ogóle dla mnie dostępny. Rower chcę osobiście odebrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...