Skocz do zawartości

[ piasta tył ] w00dman - za i przeciw ...

Ogór

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zastanwawiam sie nad zakupem piasty w00dman BILL L.T.C. R.S.Q. ale nie wiem czy jest warta swej ceny ... co mozecie mi o niej powiedziec i czy dlugo posluzy ??

piasta nowej marki na naszym rowerowym rynku. Precyzyjnie wykonana, lekka i wytrzymała, kompaktobilna z kasetą 8 i 9-biegową. Stanowi świetną alternatywę dla NS Coaster z tym, że jest to produkt uznanego na świecie producenta.

materiał: Alu 6061 T6, obrabiane CNC

łożyskowanie: łożyska maszynowe

do ram z hakami: 135 mm

mocowanie tarczy: std 6 otworów

Masa:435

Cena: 180 zł z zaciskiem

:P:P:D:P

Szczerze powiedziawszy, to jest i tak tajwanska piasta, czyli to samo co reborn,novatec,prodigy,dangerous mike,dartmoor,bop itd. :P . W sumie to sa to nawet "niezle" sprzety, ale kazdy jest prawie identyczny :036: .

Co z tego ze jest produkowana na Tajwanie dla mnie moze byc nawet w Kambodży...

Producent pochodzenia z jakiegos tam kraju ma swoje plany produktow a na tajwanie otwiera fabryke i tam produkuje bo jest tansza sila robocza :022:

Mic, no nie zupelnie, widze, ze slabo sie orientujesz. Tajwanczycy sami to robia i potem maja targi i przyjezdze koles do skosnego i mowi tyle i tyle piast z takim malowaniem i masz reborna, potem przyjezdzaja kolesie z DC i mowia, ze tyle i tyle tych samych piast, ale z malowaniem Prodigy i dlatego to jest wszystko to samo...

Lol, czlowieku chyba serio jestes ograniczony, ja podalem przyklad piast (tyczy sie to jeszcze mostkow, kier, siodelek, korb, suportow, ram tez), ale do cholery jasnej, chyba serio trzeba byc nie do konca "tego", zeby pomyslec, ze taka duza firma jak gf bedzie miala taka sama montownie jak Merida. Idac glebiej w Twoim rozumowaniu, to DC, NS, Dangerous Mike, Reborn itd. itp. ma wszystko osobne montownie, skoro to nie to samo :lol: .

Mic, no nie zupelnie, widze, ze slabo sie orientujesz. Tajwanczycy sami to robia i potem maja targi i przyjezdze koles do skosnego i mowi tyle i tyle piast z takim malowaniem i masz reborna, potem przyjezdzaja kolesie z DC i mowia, ze tyle i tyle tych samych piast, ale z malowaniem Prodigy i dlatego to jest wszystko to samo...

Witam

Fakt DC robi wszystko na Tajwanie... choć z tego co się orientuje ramy projektuje w Krakowie, więc jednak są różnice. Inna sprawa, że np. ramy są dokładnie sprawdzane i bardzo wiele jest po prostu cięte i oddawana na... złom.

pozdrawiam

Adi

Jak do tej pory bylem przekonany do mojej wersji czyli tanszej sily roboczej na Tajwanie a teraz to juz sam nie wiem... Musze poszukac troche informacji na ten temat w internecie

Piszesz ze tajwanczycy maja swoje modele a konkretna firma zamawia je ze swoim logo. Czyli taki np reborn nie ma swoich patentow?

Jak napisal mbike, DC projekty robi w Krakowie

Ludzie, ale wy macie chyba problemy z czytaniem, czy ja pisalem o ramach, ramy faktycznie sa projektowane w Polsce, ale nawet ich prototypy nie sa tu robione, chcecie to wierzcie w co chcecie, ja nikomu nie musze niczego udowadniac bo swoje wiem, polecam porozmawiac z ludzmi na forum bikeaciton, ktorzy siedza w produkcji czesci, bo sami je robia, oni moge duzo powiedziec o tajwanie...

dokladnie KYWAK ma racje, wiekszosc zeczy (alocznie z shimano ) jest robione na tajwanie, ale nie ma sie co dziwic tajwan slynie z produkcji rowerowej caly swiat wlasnie tam sie zaopatruje, i w polsce nie wyglada to inaczej.

co do uwagi MBIKE :) czlowieku zmien literature z SF na reality, ramy sa ciete i oddawane na zlom :D, ja mielem jedna rame 2 spawana na gwarancji w dunkonie i nie trafila ona na smietnik histori, pogonilem w koncu to badziewie na allegro i tak koncza ramy DC :)

A jeśli to nie będzie tylko czyste XC?? Nie powiem że planuję na tym rowerze skakać, ale nie chcę się zatrzymywać przed powiedzmy metrowymi schodami (jeśli takie akurat się nawiną) i znosić roweru tylko dlatego że boję się czy mi piasta nie strzeli :wink: A woodman w końcu jest stworzony do hardcore'u :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...