NuBreed Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witam, kupiłem ostatnio nowe obuwie SPD, model Shimano M123 i zastanawiam się czy dostane gdziekolwiek zaślepki do korków do tychże butów, na razie nie potrzebuje mieć wkręconych korków, jeżdżę 50 offroad/50 miasto, korki tylko hałasują. Chciałem je wykręcić i gwinty w obuwiu zalać sylikonem, ale później doszedłem do wniosku ze być może gwint jest taki sam jak w obuwiu piłkarskim, i będzie możliwość dopasowania korków gumowych do tychże bucików, lub czegoś o niskim profilu, co zabezpieczy gwinty przed zabrudzeniem i w przyszłości umożliwi mi wkręcenie oryginalnych korków. Jakieś Sugestie? Może ktoś już coś takiego próbował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Świetne pytanie. Czekam na te buty i tez miałem o to pytać. Widziałem, że kolega w innych SPD miał wkręcone "śruby" chociaż kiepsko z masą wtedy. Z chęcią dowiem się, jak rozwiązać tą sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josiv Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Też jestem zainteresowany, akurat zakupiłem inny model shimano z korkami metalowymi i aż strach chodzić po schodach a człowiek nie zawsze jedzie w teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Może napisać do sklepów rowerowych z zapytaniem o takie zaślepki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazda Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Jak nie znajdziecie a dostanę już silikon i żywicę, to mogę Wam zrobić odlew moich Da ktoś zdjęcie jak wyglądają metalowe korki? Bo ja mam czerwone zaślepki tylko .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek5 Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Tez chce kupic te buty i tez nie beda mi potrzebne korki bo nie bede jezdzil w terenie . To co tzreba zrobic nigdziue nie dostane tych zaslepek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NuBreed Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 W sklepie plastikowych zamienników nie dostaniemy, co do gwintu, to nie mam pewności czy da się dobrać jakieś plastiki od korków piłkarskich, ale zawsze można wkręcić jakąś śrubkę, która zabezpieczy nam gwint przed zabrudzeniem i sama pozostanie powyżej profilu podeszwy, tak że nie będzie miała kontaktu z podłożem i nie będzie hałasować. NuBreed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Może to będzie lekka przesada.....ale....śruby ważą będzie trzeba kombinować Rozumiem, że info odnośnie zamienników to z jakiegoś sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NuBreed Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 z Cyklotur, a śruby waza mniej niż korki, wiec nie wiem o co teges/ NuBreed/// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 A czym odkręcić korki? Z instrukcji jest, że specjalnym kluczem. Kombinerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Marudzicie chłopaki Jak prawie codziennie zasuwam po klatce schodowej z rowerem z czwartego piętra wydając przy tym dźwięki jak laska na szpilkach Bardziej stresujące jest to, że na korkach i blokach można przypadkiem wykręcić niezły piruet na schodach. Proponuję udać się do sklepu ze śrubami, dobrać takie z najmniejszym łebkiem, skrócić do odpowiedniej długości, wkręcić i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Nie mam czym odkręcić tych korków Specialized ma inny klucz są takie klucze na allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.