Skocz do zawartości

[buty] zaślepki do korków w Shimano m123

NuBreed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem ostatnio nowe obuwie SPD, model Shimano M123 i zastanawiam się czy dostane gdziekolwiek zaślepki do korków do tychże butów, na razie nie potrzebuje mieć wkręconych korków, jeżdżę 50 offroad/50 miasto, korki tylko hałasują. Chciałem je wykręcić i gwinty w obuwiu zalać sylikonem, ale później doszedłem do wniosku ze być może gwint jest taki sam jak w obuwiu piłkarskim, i będzie możliwość dopasowania korków gumowych do tychże bucików, lub czegoś o niskim profilu, co zabezpieczy gwinty przed zabrudzeniem i w przyszłości umożliwi mi wkręcenie oryginalnych korków. Jakieś Sugestie? Może ktoś już coś takiego próbował?

W sklepie plastikowych zamienników nie dostaniemy, co do gwintu, to nie mam pewności czy da się dobrać jakieś plastiki od korków piłkarskich, ale zawsze można wkręcić jakąś śrubkę, która zabezpieczy nam gwint przed zabrudzeniem i sama pozostanie powyżej profilu podeszwy, tak że nie będzie miała kontaktu z podłożem i nie będzie hałasować.

NuBreed

• Mod Team

Marudzicie chłopaki ;) Jak prawie codziennie zasuwam po klatce schodowej z rowerem z czwartego piętra wydając przy tym dźwięki jak laska na szpilkach :P Bardziej stresujące jest to, że na korkach i blokach można przypadkiem wykręcić niezły piruet na schodach. Proponuję udać się do sklepu ze śrubami, dobrać takie z najmniejszym łebkiem, skrócić do odpowiedniej długości, wkręcić i po problemie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...