Skocz do zawartości

[przerzutka] Sram x5 przód regulacja

kepa416

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio w trasie spadł mi łańcuch między ramę a małą zębatkę. Wcześniej działo się tak z podczas zmiany z średniej na największą że wypadał za korbę. Regulowałem śrubkami H i L tak aby na przełożeniu 3x9 łańcuch był 1mm od zewnętrznej strony przerzutki i przy 1x1 był od wewnątrz na 1mm. Ale to jest chyba dobrze wyregulowane bo nie spada podczas jazdy ale tylko i wyłącznie podczas zmiany biegów jak by szerokość całej korby była mniejsza od zasięgu przerzutki. Wydaje mi się tak jak by linka była za krótka a przerzutka za daleko by wychodziła za zębatki. A z czasem bardzo to irytuje bo łańcuch się klinuje albo spada mi na moje białe skarpetki :/

• Mod Team

Jestes pewien ze linka jest zakrecona poprawnie ?? Czesto zakrecenie linki ze złej strony powoduje na tyle nie precyzyjna prace ze nie da sie tego wyrególowac.

Śruby h i l reguluj dopiero jak jedziesz na danym biegu tzn jak jedziesz na 3 to ustw srube h tak aby prowadnica miąła jeszcze max 1-2mm możliwości ruchu podobnie zrob na dole. Zwróć uwage na mocowanie linki o ktorym wspominałem.

Szczerze powiedziawszy nie ruszałem nic od nowości czyli tak jak został złożony kiedy go kupiłem a że rower seryjny to chyba powinno być okey ale zarzucę fotki w razie czego

dscf0089lv.th.jpg

dscf0090z.th.jpg

dscf0091c.th.jpg

No okey dodam do tego jeszcze jedną rzecz łańcuch się klei z przodu na zębatkach i się zwija na najmniejszej przy zmianie. Aha i teraz widzę że mam Sram X7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...