Duke96 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 co powiecie o tych hamulcach Hayes MX-2 są one mechaniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Mam je od nowości w Garym (czyli od 2007). I narzekać nie mogę, nie sprawiały mi w tym okresie żadnych problemów. Ale i tak zamieniam je niedługo na hydrauliki, ale to z kaprysu na MX-2 dostanie żona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke96 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 ok dzięki szukałem jeszcze w necie to są dobre opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Jeśli chodzi w ogóle o hamulce mechaniczne (tarczowe oczywiście) to wcale nie są takie złe jak niektórzy sadzą, tylko niestety trzeba cały czas podregulowywać bo klocki same do tarczy się nie przybliżą Niestety wiadomo ze hydrauliki są niby silniejsze, ale mechaniki w połączeniu z dobrą linką, pancerzem i klamką dają efekt przerastający niektóre z hydr. Jak widać jest więcej elementów o które trzeba zadbać, ale jak się człowiek postara to efekt jest Osobiście miałem Avidy BB5 i mogę polecić z czystym sercem choć nie namawiam bo pytasz się o Hayesy MX-2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Czy mechaniczne czy hydrauliczne jedne i drugie regulować trzeba, jedne i drugie mogą dzwonić, obcierać itp itd Mechaniczne mają tą zaletę że można je naprawić w trasie, z hydraulikami to już problem.. Teoretycznie powinne mechaniczne być słabsze, ale przy moich 78kg nie odczuwam braku siły, a jak ważyłem 90 to też było ok. Klocki od nowości te same, i aż sam się dziwię że się jeszcze trzymają. Jedyna wada MX-2 to szybkie nagrzewanie na zjazdach w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 świetne mechaniki, jeżdżę na nich od 5-ciu lat i ciagle działają tak samo dobrze a kupiłem używane tylko klocki zmieniam, a klocki to w ogóle pasują też inne np: od magury clary czy od jakiegoś promaxa lub jakieś inne co można za grosze na allegro dostać a moc i tak niezła jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.