Skocz do zawartości

[Rama] dopasowanie osprzętu

dlugi93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. :icon_wink: Dwa dni temu niestety złamała mi się rama przy sztycy. Z tego powodu chciał bym kupić nową ramę, a części ze starego roweru przełożyć do nowej ramy. Z tym właśnie wiąże się moje pytanie! Na co zwrócić uwagę przy zakupie nowej ramy? Chodzi mi głownie o suport, czyli co mam wiedzieć o rurze do której wkręcany jest suport? :)

Napisano

Z rzeczy które mogą nie pasować to jadąc od przodu to: stery, suport, sztyca, zacisk sztycy, rozstaw tylnej piasty może być inny.

Powiedz lepiej jaką masz ramę i jaką planujesz.

Napisano

Moja rama to northtec cayon II, a planowałem zmienic na kross level a8. Nie zastanawiałem sie jeszcze nad nową ramą ponieważ chce się trochę w tych tematach zapoznać zanim coś wybiorę. Do wydania mam 600zł na nowa ramę.

Napisano

Czyli będę musiał zwrócić uwagę na wiele rzeczy przy kupnie ramy :confused: co do sztycy to nie ma problemu bo i tak miałem zamiar kupić nową. Tylko teraz zmartwiły mnie te stery i rozstaw tylnej piasty. Będę się musiał dużo nachodzić zanim coś wybiorę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...