dlugi93 Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Witam. Dwa dni temu niestety złamała mi się rama przy sztycy. Z tego powodu chciał bym kupić nową ramę, a części ze starego roweru przełożyć do nowej ramy. Z tym właśnie wiąże się moje pytanie! Na co zwrócić uwagę przy zakupie nowej ramy? Chodzi mi głownie o suport, czyli co mam wiedzieć o rurze do której wkręcany jest suport?
Bombell Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Z rzeczy które mogą nie pasować to jadąc od przodu to: stery, suport, sztyca, zacisk sztycy, rozstaw tylnej piasty może być inny. Powiedz lepiej jaką masz ramę i jaką planujesz.
dlugi93 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Moja rama to northtec cayon II, a planowałem zmienic na kross level a8. Nie zastanawiałem sie jeszcze nad nową ramą ponieważ chce się trochę w tych tematach zapoznać zanim coś wybiorę. Do wydania mam 600zł na nowa ramę.
Schwefel Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Suport to akurat najmniejszy problem, bo większość ram ma mufę 68mm i o ile nie kupisz ramy pod 73mm albo z pressfitem to będzie ok.
dlugi93 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Czyli będę musiał zwrócić uwagę na wiele rzeczy przy kupnie ramy co do sztycy to nie ma problemu bo i tak miałem zamiar kupić nową. Tylko teraz zmartwiły mnie te stery i rozstaw tylnej piasty. Będę się musiał dużo nachodzić zanim coś wybiorę!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.