Skocz do zawartości

[Łańuch] Trudny wybór: Hg-93 czy CN-7701 a może Hg-53

Adrianox360

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, do tej poty miałem Hg-53. Jest już w kiepskim stanie przez co tylna przerzutka ma problemy z dokładną zmianą przełożeń, a nie chce dodatkowo niszczyć kasety. Który łańcuch lepszy>? Jeżeli to ważne to preferuje jazdę MTB, xc. Łańcuch musi być wytrzymały na każdą trasę(podjazdy i tp) Co radzicie?

Kasetka Sram PG-950

korba Trvativ X-FLOW

Tył: Deore XT Shadow

Wybór pomiędzy:

Hg-93

CN-7701

Hg-53

Hg-73

• Mod Team
Napisano

Zależy ile chcesz wydać, ogólnie HG-93 nie jest dużo mniej wytrzymały od HG-53, były gdzieś na forum testy wytrzymałości nawet. Jeśli chcesz wydać troszkę mniej to bierz 53, jeżeli wolisz nieco lżej i odrobinę wytrzymalej to bierz 93 :)

Napisano
  safian napisał:

jeżeli wolisz nieco lżej i odrobinę wytrzymalej to bierz 93

O ile lżejszy w takim razie jest hg93 niż hg53? Bo mi się wydaje, że wcale :P

qball napisał:

A ja nadal nie mogę wyczuć różnicy między 73, a 93.., hm?

Podobno im wyższy model tym lepiej przerzuca trochę, chociaż szczerze mówiąc jeżdżąc na łańcuchach shimano nie widzę między nimi różnicy :P

Napisano

Miałem już 53 tak więc on odpada. Wolałbym już coś lepszego. Może coś pomiędzy np. właśnie ten 73 skoro nie czuć ''znacznej'' różnicy pomiędzy 93?

Napisano

Niestety już zamówione, zapłacone. Może różnicy nie odczuje, ale za to może dłużej mi pokręci :) W sumie to 15zł drogą nie chodzi ale zobaczymy jak będzie hulał.

• Mod Team
Napisano
  W dniu 8.06.2011 o 14:04, safian napisał:

Zależy ile chcesz wydać, ogólnie HG-93 nie jest dużo mniej wytrzymały od HG-53, były gdzieś na forum testy wytrzymałości nawet. Jeśli chcesz wydać troszkę mniej to bierz 53, jeżeli wolisz nieco lżej i odrobinę wytrzymalej to bierz 93 :)

Safian, zamiast słowa mniej, chyba powinno być więcej albo bardziej. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.