NIEDZWIADEK Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Mam drobne pytanko z góry przepraszam jak już coś było, nie znalazłem. W którą stronę należy kręcić nypel aby dokręcić szprychę jak próbowałem to miałem wrażenie że szprychy które wychodzą z piasty z prawej strony dokręcamy zgodnie z ruchem wskazówek zegara a te wychodzące z lewej strony dokręcamy przeciwnie do ruchu wskazówek. Może to banalne pytanie ale proszę o odpowiedz
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2011 Wszystkie nyple dokręcasz zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Patryke Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Większość gwintów jest prawoskrętna - tutaj nie ma wyjątku Patrzysz na szprychę z góry (od strony nypla, obręczy) - jak kręcisz nyplem w prawo to się dokręca, jak w lewo to odkręca. Oto to cała filozofia
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2011 Tylko zwróć uwage czy kręcisz na gorze koła czy na dole to bo mała róznica
NIEDZWIADEK Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Napisano 9 Czerwca 2011 czyli jak przekręcam nyplem który znajduje się na górze i zgodnie z ruchem wskazówek zegara to dokręcam jak na odwrót odkręcam.
Patryke Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Myślałem, że wszystko jasno napisałem Większość gwintów jest prawoskrętna - tutaj nie ma wyjątku Patrzysz na szprychę z góry (od strony nypla, obręczy) - jak kręcisz nyplem w prawo to się dokręca, jak w lewo to odkręca. Oto to cała filozofia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.