NIEDZWIADEK Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Mam drobne pytanko z góry przepraszam jak już coś było, nie znalazłem. W którą stronę należy kręcić nypel aby dokręcić szprychę jak próbowałem to miałem wrażenie że szprychy które wychodzą z piasty z prawej strony dokręcamy zgodnie z ruchem wskazówek zegara a te wychodzące z lewej strony dokręcamy przeciwnie do ruchu wskazówek. Może to banalne pytanie ale proszę o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Wszystkie nyple dokręcasz zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Większość gwintów jest prawoskrętna - tutaj nie ma wyjątku Patrzysz na szprychę z góry (od strony nypla, obręczy) - jak kręcisz nyplem w prawo to się dokręca, jak w lewo to odkręca. Oto to cała filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Tylko zwróć uwage czy kręcisz na gorze koła czy na dole to bo mała róznica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 czyli jak przekręcam nyplem który znajduje się na górze i zgodnie z ruchem wskazówek zegara to dokręcam jak na odwrót odkręcam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Myślałem, że wszystko jasno napisałem Większość gwintów jest prawoskrętna - tutaj nie ma wyjątku Patrzysz na szprychę z góry (od strony nypla, obręczy) - jak kręcisz nyplem w prawo to się dokręca, jak w lewo to odkręca. Oto to cała filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.