Cymmes Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Jak w temacie! Co byście powiedzieli, gdyby nasze regionalne forum śląskie (nie myślę o typowej krainie geograficznej) tylko o województwie śląskim (czyli dla wszystkich: Górale z Podbeskidzia, Śląsk, Zagłębie, Częstochowa) stworzyć sobie jakieś logo, grafikę, albo flagę. Cel - wyjazd Forumowiczów (zorganizowany lub prywatny), flaga, logo do plecaka i fotki np. na Górze Św. Anny, Równicy, albo gdzie tam sobie ktoś wymyśli. A takie fotki potem "idą" w Świat, a my reklamujemy, że woj. Śląskie jest regionem AKTYWNYM SPORTOWO. Z góry tylko uprzedzam. Mam małą wyobraźnię plastyczną i w tej sferze mało pomysłów. Może ktoś by zaproponował coś na ten temat? Cymmes
Comedian Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Logo do kitu, proponowałbym napis na pstrokatym tle. Kto mieszka na śląsku to już się pewnie spotkał z naklejką ''Motocykle są wszędzie'', więc ja poszedłbym tą drogą. Można by to naklejać wszędzie - na samochody rowerzystów, rowery, sakwy itd.
Alucard Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Logo takiego projektu wcale nie oznacza rezygnacji z nalepek typu "wlepki" lub naklejki na auta i inne powierzchnie, trzeba tylko zrobić projekt w którym unikniemy kolorystycznych czy też graficznych skojarzeń z klubami piłkarskimi czy innymi, których to "fani" mogliby mieć do nas jakiś problem, gdybyśmy znaleźli się "na obczyźnie", z nalepką w kolorach nielubianego np. zespołu piłkarskiego, Bo raczej nie zdążymy wytłumaczyć że to nie o piłkę chodzi.
kubeusz92 Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 To ja proponuję kolory woj. śląskiego (czyt. niebiesko-żółty), a dla odróżnienia od barw Ukrainy można umieścić tam gdzieś orzełka np. na rowerze Chyba nie będzie żadnych skojarzeń z klubami sportowymi
Alucard Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Hmmm... a co myślicie o czymś takim... co prawda zrobiłem to jako projekt na koszulkę, ale myślę że zarys województwa wystarczy żeby było wiadomo o co chodzi, do projektu koszulkowego był jeszcze napis "Mam rower i nie zawaham się go użyć"
Cymmes Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 Koledzy fajnie, że "ruszyliście" coś z tematem :-) Zarys woj jest chyba dobrym pomysłem. P.S. Nie potrafię ściągnąć projektu :-(
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.