Skocz do zawartości

[Logo, grafika lub flaga] - "reklama" Śląskiego Forum Rowerowego

Cymmes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie! Co byście powiedzieli, gdyby nasze regionalne forum śląskie (nie myślę o typowej krainie geograficznej) tylko o województwie śląskim (czyli dla wszystkich: Górale z Podbeskidzia, Śląsk, Zagłębie, Częstochowa) stworzyć sobie jakieś logo, grafikę, albo flagę. Cel - wyjazd Forumowiczów (zorganizowany lub prywatny), flaga, logo do plecaka i fotki np. na Górze Św. Anny, Równicy, albo gdzie tam sobie ktoś wymyśli. A takie fotki potem "idą" w Świat, a my reklamujemy, że woj. Śląskie jest regionem AKTYWNYM SPORTOWO.

Z góry tylko uprzedzam. Mam małą wyobraźnię plastyczną i w tej sferze mało pomysłów. Może ktoś by zaproponował coś na ten temat?

Cymmes

Napisano

Logo do kitu, proponowałbym napis na pstrokatym tle. Kto mieszka na śląsku to już się pewnie spotkał z naklejką ''Motocykle są wszędzie'', więc ja poszedłbym tą drogą. Można by to naklejać wszędzie - na samochody rowerzystów, rowery, sakwy itd.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Logo takiego projektu wcale nie oznacza rezygnacji z nalepek typu "wlepki" lub naklejki na auta i inne powierzchnie, trzeba tylko zrobić projekt w którym unikniemy kolorystycznych czy też graficznych skojarzeń z klubami piłkarskimi czy innymi, których to "fani" mogliby mieć do nas jakiś problem, gdybyśmy znaleźli się "na obczyźnie", z nalepką w kolorach nielubianego np. zespołu piłkarskiego, Bo raczej nie zdążymy wytłumaczyć że to nie o piłkę chodzi.

Napisano

To ja proponuję kolory woj. śląskiego (czyt. niebiesko-żółty), a dla odróżnienia od barw Ukrainy można umieścić tam gdzieś orzełka np. na rowerze :) Chyba nie będzie żadnych skojarzeń z klubami sportowymi :P

Napisano

Hmmm... a co myślicie o czymś takim... co prawda zrobiłem to jako projekt na koszulkę, ale myślę że zarys województwa wystarczy żeby było wiadomo o co chodzi, do projektu koszulkowego był jeszcze napis "Mam rower i nie zawaham się go użyć" post-139115-0-58328500-1308606031_thumb.jpg

Napisano

Koledzy fajnie, że "ruszyliście" coś z tematem :-) Zarys woj jest chyba dobrym pomysłem.

P.S.

Nie potrafię ściągnąć projektu :-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...