heniekkrol Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witam Od jakiegoś czasu próbuję namierzyć trzeszczenie; po wyeliminowaniu kilku najbardziej oczywistych miejsc trafiłem na węzeł suportu. To właśnie to miejsce pracując na boki powoduje te tak nieporzadane i irytujące dźwięki. Teraz pytanie czy to gdzieś na spawach czy może korba ( a właściwie wkład suportu ) Korba ma przejechane jakieś 3 tys. w tym zimę i nie serwisowałem jeszcze jej. Czy możliwe, że jakiś syf dostał się w okolice misek ? Wrzuciłem filmik; zaznaczam, że dźwięk jest delikatniejszy w realu, bardziej cyknięcie niż trzask. Coś jak kiera/sztyca po dostaniu się piasku. http://www.youtube.com/watch?v=6CG4OkqIT7w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Jeżeli to zobacz jak wyglądają miski suportu. Jak przechylasz na boki i strzela może to być coś w tylnym kole, pamietaj że rama przenosi dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Moim zdaniem to nie suport ani korba. Na filmie widać, że podczas tego przechylania nie jest w żaden sposób obciążana. Mój typ to piasty. Jak masz możliwość to spróbuj podmienić koła (inne tylne koło, inne przednie koło) z jakiegoś innego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 zacisk tylnego koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Bingo! - tylne koło. Zdjąłem, założyłem i na razie jest dobrze. Przyznam uczciwie, że po odsłuchu w życiu bym nie postawił na koło. Dzięki za trafne podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.