Skocz do zawartości

[amortyzator tylny]Co kupić do ok. 400 zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam do was pytanko odnośnie tylnego amorka. Dzisiaj mi się złamał ks i muszę zakupisz szybko nowy, ale totalnie nie ogarniam tego tematu... co polecacie dh/fr, dł montażowa ok. 220mm cena do 400zł. myślałem nad fox vanilla rc, bo mogę ją kupić oczywiście używkę w świetnym stanie za 300zł razem ze sprężyną. :)

pozdrawiam

Napisano

ktoś się orientuje co to za damper ROMIC D? wytrzymałby w ciężkiej jeździe? nie mam ochoty wyrzucać $ w błoto... cena za niego to około 200zł...albo jeszcze rockshox pro deluxe ? proszę o radę..

pozdrawiam

Napisano

Foxa odradzam. Mialem vanille, o dzialaniu moge pisac w samych superlatywach. Jednak z damperem jest jeden problem a mianowicie serwis. Podczas gdy przecienego DNMa przeserwisujesz w domowych warunkach to z foxem moga byc problemy ( napelnianie azotem). Z czesciami zamiennymi takimi jak uszczelki w przystepnych cenach tez jest problem.

Napisano

Foxa odradzam. Mialem vanille, o dzialaniu moge pisac w samych superlatywach. Jednak z damperem jest jeden problem a mianowicie serwis. Podczas gdy przecienego DNMa przeserwisujesz w domowych warunkach to z foxem moga byc problemy ( napelnianie azotem). Z czesciami zamiennymi takimi jak uszczelki w przystepnych cenach tez jest problem.

raz w sezonie wydać 50zł na serwis dampera to raczej nie za dużo. a uszczelki to już w ogóle raz na 1,5-2 sezony... więc nie wiem jaki problem..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...