Bialcus Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Witam, mam do was pytanko odnośnie tylnego amorka. Dzisiaj mi się złamał ks i muszę zakupisz szybko nowy, ale totalnie nie ogarniam tego tematu... co polecacie dh/fr, dł montażowa ok. 220mm cena do 400zł. myślałem nad fox vanilla rc, bo mogę ją kupić oczywiście używkę w świetnym stanie za 300zł razem ze sprężyną. pozdrawiam
Bialcus Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 ktoś się orientuje co to za damper ROMIC D? wytrzymałby w ciężkiej jeździe? nie mam ochoty wyrzucać $ w błoto... cena za niego to około 200zł...albo jeszcze rockshox pro deluxe ? proszę o radę.. pozdrawiam
ttomii88 Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Foxa odradzam. Mialem vanille, o dzialaniu moge pisac w samych superlatywach. Jednak z damperem jest jeden problem a mianowicie serwis. Podczas gdy przecienego DNMa przeserwisujesz w domowych warunkach to z foxem moga byc problemy ( napelnianie azotem). Z czesciami zamiennymi takimi jak uszczelki w przystepnych cenach tez jest problem.
Bialcus Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Foxa odradzam. Mialem vanille, o dzialaniu moge pisac w samych superlatywach. Jednak z damperem jest jeden problem a mianowicie serwis. Podczas gdy przecienego DNMa przeserwisujesz w domowych warunkach to z foxem moga byc problemy ( napelnianie azotem). Z czesciami zamiennymi takimi jak uszczelki w przystepnych cenach tez jest problem. raz w sezonie wydać 50zł na serwis dampera to raczej nie za dużo. a uszczelki to już w ogóle raz na 1,5-2 sezony... więc nie wiem jaki problem..
ttomii88 Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Pomnoz te 50zl x3 i masz sredni koszt serwisu foxa;)
Bialcus Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 Pomnoz te 50zl x3 i masz sredni koszt serwisu foxa;) no chyba nic lepszego do 350-400zł nie znajdę..
Bialcus Napisano 11 Czerwca 2011 Autor Napisano 11 Czerwca 2011 Znajdziesz, np. manitou swinger 4 way 4 WAY znalazłem tylko na 230mm x/ a ja potrzebuje max 222mm. a 5th element? albo swinger x6?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.