sharer Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witam wszystkich, jestem tu "nowy", choć forum przeczesywałem od wielu tygodni, by nauczyć się czegoś o współczesnych rowerach (o Wigry, Wagantach etc. wiedziałem wszystko, przejeżdżałem naście kkm, ale to było trochę lat temu). Ostatecznie kupiłem przeceniony Kross Street Scraper 16 (http://www.kross.pl/rower/60-Street_Scraper_16.html), przyjechał w paczce, złożenie dość proste, ale po 30 min. problem... ociera przednie koło. Dość dziwnie, jakby hamulec o perforowaną tarczę. Nigdy nie miałem tarcz, więc szukam jak to ustawić, 2h prób (nb. zobaczyłem, z jaką kulturą pracują tu oba ruchome klocki), wreszcie okazało się, że... pancerze nie mają obejmek mocujących do ramy z przodu. Widziałem 3, ale umknęła mi linka od tylnej przerzutki, która ocierała o oponę. Z jednej strony minus dla sklepu T-Bike (obejmek nie ma, zostały pewnie zdemontowane do transportu i nikt ich nie dołączył), z drugiej radość, że to tylko to i szybkie szkolejnie w ustawianiu zacisku mocowaniu. Temat może nie do końca o hamulcach, ale może się komuś innemu przyda, jeśli miałby podobny problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Przewody mocuje się zipami do ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharer Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Jeśli można, zapytam, czy zdanie że *się mocuje zipami* oznacza, że wszyscy tak robią, bo tak jest najlepiej? Czy specjalne wypustki w ramie i zatrzaski plastikowe w rowerze Kross są do niczego? Czy się mocuje zipami, bo zazwyczaj nie ma innej możliwości? W SS 16 są. Tak czy siak sam z siebie zastąpiłem owe brakujące zatrzaski czarnymi opaskami zip właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Zipami mocuje się dlatego że te plasticzki odpadają a zipy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Jak kolega wyżej kup paczkę zipów czarnych (na przyszłość, dużo tego za grosze) i używaj zamiast plastików do mocowania przecodzi przez miejsce przeznaczone dla plasticzka czy jak to tam się zwie i nie psuje tak wyglądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.