Maxord Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Cześć wszystkim, Mam problem z wyborem roweru. Zastanawiam się pomiędzy tymi modelami: Romet RX500 2011 Romet Wagant 2.0 2011 Author Reflex 2010 Univega Geo XC Univega Geo Eight Jeśli chodzi o moją wiedzę na temat rowerów to oceniam ją na 2/10, ostatni raz jeździłem na rowerze +/- 3 lata temu, a od tego czasu sporo się zmieniło. Z góry dziękuję za pomoc.
Michoo Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Witam, dopiszę się do tematu, bo również myślę o tym właśnie Authorze - pytanie jaka rama do 170cm/80cm długość od krocza do podłogi (ale mogłem niedokładnie zmierzyć ). Boję się, że 16 będzie za małe, a 18 za duże... W tle jest jeszcze opcja na Authora Stratos 2010, ale nie wiem, czy system revoshift jest OK (nigdy nie korzystałem z takich rzeczy i nie wiem, czy jakoś "przypadkiem" nie można tego aktywować.
Maxord Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 Naprawdę nikt nie może mi pomóc ? PS: Zapomniałem wspomnieć, że rower kupuję za max. 2 tygodnie, dlatego bardzo zależy mi na Waszej pomocy.
iowa74 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Maxord : 1 ile chcesz na rower wydać? 2 jak, gdzie , i ile jeżdzić? 3 ż podanych przez Ciebie brał bym Authora. Michoo Ten podany przez MAxorda wydaje się lepszy. Chociaż w tej cenie można dostać lepsze crosy, np Unibike Viper Z obliczeń mi wyszło , że rama dla Ciebie to 50-51 cm/ 19-20" Co do manetek, sam nie lubię obrotowych, wolę cynglowe. A EZ-ki sam mam w swoim i do spokojnej rekraacyjno-turystycznej jazdy są świetne.
Maxord Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 1. 1500 - 1800 zł 2. Rekreacyjnie, w mieście i właściwie po każdym typie nawierzchni (leśne ścieżki, drogi gruntowe, co tam się akurat nawinie), 100 km tygodniowo, może więcej. 3. Dlaczego Author ? Ma gorszy osprzęt od pozostałych (chyba) i nie dostaję praktycznie nic do niego. Więc dlaczego Author ?
iowa74 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Dlaczego Author? Rama> Rower to w 70% rama. Co do jakości ram Rometa i Univegi nic mi nie wiadomo. Oprócz tej ostatniej Univegi, Author rzeczywiście ciut ustępuje osprzętem. Na dodatek jet crosem, a tamte trekingi ( jaqkieś 100-200 za bagażnik, błotniki itp). Lecz do takiej jazdy zdecydowanie : Mój odnośnik , możesz też szukać rocznika 2010 lub Mój odnośnik , tego poszukaj w starszym roczniku, będzie tańszy.
Maxord Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 Nie zrozumiałem części twojego postu, tj. "Na dodatek jet crosem, a tamte trekingi ( jaqkieś 100-200 za bagażnik, błotniki itp)." Poza tym potrzebuję roweru z ramą 17, max. 18 cali.
iowa74 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Co tu rozumieć? Cros w porównaniu do trekingów ( typy rowerów niemal bliźniacze) w tej samej cenie mają trochę lepszy osprzęt, za to nie mają wyposzrzenia. Ten Author , nie dość że w podobnej cenie ustępuje nieznacznie osprzętem, to na dodatek , ma porównywalną cenę. A w teorii powinien być tańszy Rozmiar ramy nie ma tu znaczenia. Zarówno crosa, jak i trekinga dostaniesz w rozmiarze dla Ciebie. Nie patrz na rozmiar z linków, bo ja podaję linki do modeli które są warte zainteresowania. Wyszukanie konkretnego egzemplaża to już zadanie kupującego
Maxord Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 Wybrałem jednak Author'a Reflex (link w pierwszym poście), ponieważ cross to typ roweru idealny dla mnie.
iowa74 Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Brawo. Niech służy bezawaryjnie jak najdłużej. Dokup jeszcze jakieś pożądne zabezpieczenie. Szkoda by było aby nowy przyjaciel opuścił Ciebie szybko i bez pożegnania
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.