Skocz do zawartości

[napęd] Korba Dyna-Sys 42-32-24 + Przerzutka XTR FD-M970

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może się ktoś znajdzie z użytkowników nowych korb shimano dyna-sys w takim rozstawie zębatek jak 42-32-24 lub 42-32-22 z przerzutką XTR FD-M970?

Jeśli ktoś mial jakies doswiadczenia z taka kombinacją prosiłbym o informację czy to dobrze działa, czy niestety są problemy z przerzucaniem miedzy zębatkami/ustawieniem i innymi problemami.

Ponieważ zmieniam korbę, mam okazje być może sprzedać korbę także ze starymi zębatkami SLX ponieważ cały napęd nie jest prawie zużyty wiec mogę spokojnie wstawić nowe zębatki w korbie. Z chęcią wstawiłbym 42-32 + 24/22 ze względu na to iż jeżdżę miękko, 44T to dla mnie za dużo.

Napisano

Masz dokładnie taki sam dylemat jak ja około miesiąc temu. Na przodzie również pracuje u mnie FD-970.

1. SLX 44-32-22 - Przerzuca bez problemu

2. SLX 42-32-24 - Nie chce to działać. Albo nie wrzuca z 24 na 32. Albo z 32 na 42.

3. SLX 42-32-22 - Działa, ale trzeba bardzo dokładnie ustawić wszystko. Nie działa jak marzenie, ale działa prawidłowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...