Noel Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Koledzy cykliści! Chce zakupić nowy rower. Budżet jak w temacie. Ma służyć do rekreacyjnych wyjazdów, troche po lesie i szybkiej przeprawy przez miasto więc nie musi być megaultra wyczynowy, zwykły plug'n'ride.Będe się poruszał po z grubsza utwardzonym terenie i co jakis czas ostrzejszy wypad w góry. Rama ma być raczej duża gdyż mam 187cm wzrostu i 95kg raczej góral z powodu mocniejszych kół (mięsień piwny-do zrzucenia). Mam do dyspozycji 2-2,5 tys zł - nie zależy mi na niczym markowym - ma byc dobry... Jesli zmiescimy sie do 1800-2000 to jeszcze lepiej bo zostanie trochę kasy w kieszeni. Dobrze aby miał hamulce tarczowe-hydrauliczne (ale nie koniecznie), a całosc była dobrze podobierana. nie mam na ten temat wiedzy a i czasu troche brakuje aby dokładnie przegladac zawartosc internetu stad moja prosba o rade do was. myslałem o czyms takim: Mbike Renegade 0,4 - 0,5 (kiedys wyczytałem w jakiejs gazecie ze wygrał jako rower roku) oraz B'TWIN ROCKRIDER 8.0 (dobry i łatwo dostepny oraz mozna wyrwac w promocji zeszłoroczny model) z góry dziekuje za wasze opinie i propozycje...
hps Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Kombinuj i pisz do serwisów czy może uda się kupić 0,6stkę w cenie przedsezonowej. Ewentualnie flite.
Rulez Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Ja zdecydowanie polecę Authora, ponieważ rower ma dawać przyjemność z jazdy : http://www.velo.com.pl/rowery/?id=542
Noel Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 a co sadzicie o ORBEA Sherpa? jak to wypada sprzętowo w porównaniu do mbike 0,5 ? orietujecie sie jaką cene moge wywalczyc na 0,6 , 0,5 (jaka była cena przedsezonowa?)
Rulez Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Przejedź się chociaż na jakimś rowerze 29" nie musi być Author, choć wcale by nie zaszkodziła przejażdżka na nim, zanim znowu zaczniesz molestować na temat rowerów z gigantycznymi ramami na małych kółkach 26" , bo widzę, że podniecasz się osprzętem czy nazwą, a nie rozumiesz co to rower na kołach 29" , jak się sprawdza dla rowerzystów tak wysokich jak Ty Jak się już zarejestrowałeś na Forum to przynajmniej skorzystaj z dobrej rady A może Ty wiesz lepiej, tylko chcesz żeby cię w tym utwierdzić ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.