Skocz do zawartości

[2000-2500zł] rower górski - co polecacie?

Noel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy cykliści!

Chce zakupić nowy rower. Budżet jak w temacie.

Ma służyć do rekreacyjnych wyjazdów, troche po lesie i szybkiej przeprawy przez miasto więc nie musi być megaultra wyczynowy, zwykły plug'n'ride.Będe się poruszał po z grubsza utwardzonym terenie i co jakis czas ostrzejszy wypad w góry.

Rama ma być raczej duża gdyż mam 187cm wzrostu i 95kg raczej góral z powodu mocniejszych kół (mięsień piwny-do zrzucenia).

Mam do dyspozycji 2-2,5 tys zł - nie zależy mi na niczym markowym - ma byc dobry...

Jesli zmiescimy sie do 1800-2000 to jeszcze lepiej bo zostanie trochę kasy w kieszeni.

Dobrze aby miał hamulce tarczowe-hydrauliczne (ale nie koniecznie), a całosc była dobrze podobierana. nie mam na ten temat wiedzy a i czasu troche brakuje aby dokładnie przegladac zawartosc internetu stad moja prosba o rade do was.

myslałem o czyms takim:

Mbike Renegade 0,4 - 0,5 (kiedys wyczytałem w jakiejs gazecie ze wygrał jako rower roku)

oraz

B'TWIN ROCKRIDER 8.0 (dobry i łatwo dostepny oraz mozna wyrwac w promocji zeszłoroczny model)

z góry dziekuje za wasze opinie i propozycje...

Napisano

Kombinuj i pisz do serwisów czy może uda się kupić 0,6stkę w cenie przedsezonowej.

Ewentualnie flite.

Napisano

a co sadzicie o ORBEA Sherpa? jak to wypada sprzętowo w porównaniu do mbike 0,5 ? orietujecie sie jaką cene moge wywalczyc na 0,6 , 0,5 (jaka była cena przedsezonowa?)

Napisano

Przejedź się chociaż na jakimś rowerze 29" nie musi być Author, choć wcale by nie zaszkodziła przejażdżka na nim, zanim znowu zaczniesz molestować na temat rowerów z gigantycznymi ramami na małych kółkach 26" , bo widzę, że podniecasz się osprzętem czy nazwą, a nie rozumiesz co to rower na kołach 29" , jak się sprawdza dla rowerzystów tak wysokich jak Ty ;)

Jak się już zarejestrowałeś na Forum to przynajmniej skorzystaj z dobrej rady ;)

A może Ty wiesz lepiej, tylko chcesz żeby cię w tym utwierdzić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...