Skocz do zawartości

[Pedały] Co sądzićie o tych pedałach ?

ogryz2

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem Ci jak to było u mnie. Na początku używałem takich samych. Super sie sprawowały dopóki pewnego dnia nie spadłem kolanami wprost na nie :) Metal robi swoje, że tak powiem. Od razu zainwestowałem w spd-ki. Ale, jeżeli nie jeździsz za często w teren i nie zdarzają Ci sie takie sytuacje to możesz, że tak powiem zaryzykować :) Ja na szczęście już o takie niekomfortowe sytuacje się nie martwię :)

Hehe te pierwsze pedały , hmm sam ostatnio narobiłem duużo blizn na nodze. Sęk w tym że blizny do tej pory nie estetycznie wyglądają. Co do dartmoorów , będzie mokro , ślisko, Wydaje mi się że plastikowe pedały + wilgoć = nie przyjemna gleba. Poszukaj coś co dobrze "łapie" buta. Wybór należy do Ciebie :)

• 2 tygodnie później...

Plastikowe absolutnie NIE! But będzie się ześlizgiwał i dopiero wtedy o poobijane piszczele nietrudno. Metalowe pedały wcale nie są straszne - dobrze trzymają but, więc noga się nie omsknie i nie będzie poobijana. Najlepszym rozwiązaniem jest SPD - nie jest to jednak tanie rozwiązanie (jednak inwestycja na lata).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...