ogryz2 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witam. Mam zamiar kupić sobie te oto pedały: http://cokupic.pl/produkt/Futura-Pedaly-CITY Proszę mi powiedzieć, czy są dobre jak na tą półkę cenową, czy ktoś miał takie i może je polecić. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProEvolution Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Powiem Ci jak to było u mnie. Na początku używałem takich samych. Super sie sprawowały dopóki pewnego dnia nie spadłem kolanami wprost na nie Metal robi swoje, że tak powiem. Od razu zainwestowałem w spd-ki. Ale, jeżeli nie jeździsz za często w teren i nie zdarzają Ci sie takie sytuacje to możesz, że tak powiem zaryzykować Ja na szczęście już o takie niekomfortowe sytuacje się nie martwię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogryz2 Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 No właśnie sęk w tym, że ja jeżdżę po terenie http://www.rowerowy.com/czesci/pedaly/jelly Może takie ? Lżejsze ale czy wytrzymalsze i czy mają dobrą przyczepność ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Hehe te pierwsze pedały , hmm sam ostatnio narobiłem duużo blizn na nodze. Sęk w tym że blizny do tej pory nie estetycznie wyglądają. Co do dartmoorów , będzie mokro , ślisko, Wydaje mi się że plastikowe pedały + wilgoć = nie przyjemna gleba. Poszukaj coś co dobrze "łapie" buta. Wybór należy do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 ja bym ci te polecił w teren: acent jesli zalezy ci na lepszym trzymaniu buta to moze platformowe (sam chce je kupić): wellgo platf lecz nie kazdemu pasują platformy chociaż do XC brałbym na łożyskach maszynowych. chociażby używki np: exustar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProEvolution Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ja nie polecałbym metalowych. Zostaje przy proponowaniu spd-ków. Naprawdę warto dołożyć i mieć spokój na całe lata A jeżeli nie chcesz spd to takie bądą super: http://velo.pl/produkty/szukaj/?k=14&id=1211 i nie będą kaleczyć nóg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogryz2 Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Chyba zastanowię się nad kupnem tych Accent'ów. 20 zł dołożę i będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Dobry wybór już będziesz miał dobre pedały na lata :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek5 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 JA tam nie mialem nigdy zlych przezyc z metalowymi . Polecam metalowe zdecydowanie bardziej nic plastikowe . Ale jesli czesto jezdzisz to zainwestu jw spd roznica jesyt ogromna np pod gurke czy przy sprintach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Plastikowe absolutnie NIE! But będzie się ześlizgiwał i dopiero wtedy o poobijane piszczele nietrudno. Metalowe pedały wcale nie są straszne - dobrze trzymają but, więc noga się nie omsknie i nie będzie poobijana. Najlepszym rozwiązaniem jest SPD - nie jest to jednak tanie rozwiązanie (jednak inwestycja na lata). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.