Skocz do zawartości

[Rower]Kross Level A2-Co wymienić

Kiniosko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jet to mój pierwszy post na tym forum przesiadłem się z dirt jumpingu na xc.

Moja maszynka to Kross level a2.

Co na początku należało by w nim wymienić?

Z góry dziękuje za sugestie.

Napisano

Przyjmuję, że rower jest sprawny, więc po co wymieniać części? A2 jest dobrą maszyną na początki w XC.

Jaki to rocznik?

Napisano

Do wywalenia jest:

- Amortyzator, tutaj nie ma wątpliwości. XCM to w zasadzie atrapa amortyzatora, a swoje waży.

- Korby i suport, warto by było tutaj wrzucić nowe Deore, ale nada się wszystko, co lepsze od Altusa ;)

- Przerzutka przód,

- W przypływie kasy warto by było dać lżejszą sztycę, mostek i kierę,

Aczkolwiek ja na twoim miejscu bym przez ten sezon korzystał z tego, co jest, a równocześnie zbierał kasę na zmianę wielu komponentów na raz. A2 to bardzo fajny rowerek jako baza do przyszłej rozbudowy ;)

Napisano

Dokładnie jak pisał michuuu odrazu trza było coś lepszego kupić, na pierwszy ogień bym zmienił widelec bo ciężki i praca taka sobie i tu zauważysz największą różnicę jak kupisz coś przyzwoitego, bo przerzutki i korbę bym zostawił aż bym zajechał bo wbrew pozorom praca tych nie jest zła, może nie jest to działanie jak w xt czy xtr ale działają poprawnie, no chyba że zależy ci na wadze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...