Skocz do zawartości

[Rower]co wybrać? Cube ltd team , trek 6500 , kross level a8

darek72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , dopiero się zarejestrował a już pyta , otóż mam problem z wyborem roweru i pojęcia nie mam co wybrać i czy generalnie moje typy idą dobrym torem. W tamtym sezonie się zaczęło , kupiłem rower Kellysa Quartz DSC i złapałem bakcyla. Wiek słuszny bo 39 lat ale mówią ,że lepiej póżno niż wcale ,( waga 76kg , wzrost 175cm). Jeżdzę co drugi dzień , średnio 30km jak czas pozwala i praca, połowa asfalt połowa las. Kellys mnie zmęczył , a to coś piszczy a to trzeszczy , co wizyta w serwisie to gorzej. Nie wiem może to ja tak trafiłem a może nie mam szczęścia do serwisantów w każdym razie sprzedaję ten sprzęt. Jest chętny więc problem z głowy. I tu jest problem , podobają rowery jak w temacie , rozwojowe , nie boję się kosztów i cena około 4 tys mnie nie przeraża. Co wybrać panowie bo im wiecej czytam tym mniej wiem..... Kross? z tego co zauważam co rocznik to gorszy osprzęt , z jakością też idą w dół , cube? design super , osprzęt też całkiem ok , trek? osprzęt wygląda to najlepiej , rama również tylko w moim mieście za nic tego wypróbować nie można.....

Jeżdził będę raczej wiecej , bo fun jest ogromny i kupić bym chciał rower który będzie cieszył. Oddaję się w kolegów ręce....

Napisano

Jeśli chodzi o prowadzenie roweru, to zapewne Trek jest "the best" :), tzn. ja ze względu na wagę wolał bym ramę z modelu 8000 (choć rama z modelu 6500 wagowo nie różni się od Krossa czy Cube) , ale jeśli chodzi własności jezdne, zdecydowanie Trek

Co do Designu, nie wiem czy widziałeś model A8 "na żywo" wg. mnie w niczym nie ustępuje Cube ;)

Napisano

Dobra, skończ już z tym naganiactwem, Cube w prowadzeniu ma się do Treka jak furmanka do np. Land Rovera :) i żaden osprzęt tego nie zmieni :D

Obwieszenie miernej ramy niezłym osprzętem, nie zmieni miernoty w "to coś", co jest ponadprzeciętne :teehee:

Napisano

Rulez ma jakiś problem z Cubem. Jakaś trauma z dzieciństwa, jakiś Cube przejechał mu po stópce...

Może o to chodzi że często zdarza się że w wątkach ludzie wybierają i kupuję Cube a nie proponowane przez niego Autory Agangi czy inne.

Co do naganiaczy to przeczytaj tytuł wątku, tego czy cytowanego wcześniej, koles pyta a Cube to o Cube piszemy.

Wszyscy posiadacze Cube do których się przyczyniłem z Cube są zadowoleni to śmiało niektóre modele polecam. Tyle.

Napisano

Właśnie z synem wybieraliśmy nową ramę, testów i rowerów było wiele, niestety rowery Cube takie jak Race czy LTD to pomyłka zarówno w prowadzeniu, jak i wykonaniu, szczególnie ramy LTD przy bliższych oględzinach prezentują się miernie, spawy - jak by ktoś nasmarkał (Kross A6 dużo lepiej wykonany) ;)

Cóż, zakupiona została rama Trek 8500.

Napisano

Ja zanim przesiadłem się na Cube też sporo pojeździłem na różnych sprzętach, i Cube LTD wydał mi się najbardziej sztywny i najlepiej mi podeszła geo.

Zasmarkane spawy ?? - bardzo ciekawa i profesjonalna uwaga. Jak rozumiem zasmarkane znaczy słabe, otóż jak się przesiadałem na tego miernego Cube to ważyłem 100kg a styl jazdy mam dość agresywny, spawy jaki i cała reszta ma się świetnie. Nie mam do mojego Cube ŻADNYCH zastrzeżeń.

Różnica jest taka że ja nie szkaluję rowerów które wydały mi się słabe, ktoś inny siądzie i będzie zachwalał....

A Twoja krucjata przeciw Cubowa trwa. Powodzenia w walce z wiatrakami. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...