Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] Tora, Recon, Axon, Reba, SID - dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A moglby mnie ktos oswiecic co to jest SAG? Szukam w sieci ale nie moge znalezc dobrego arykulu opisujacego co to tak naprawde jest. Pompuje niecale 6 barow. Przypominam ze moja waga to 63 kg.

Napisano

Nie każdy widelec musi się docierać. Chyba jestem wybrańcem ale nie pamiętam by którykolwiek z moich tego potrzebował :)

Nie sugeruj się szybkim powrotem widelca tylko zwyczajnie pojeździj na nim. I tak wykorzystanie wolno ustawionego tłumienia powrotu nie ma sensu, bo upośledza pracę. Poszukaj na youtube filmy instruktażowe z ustawiania tłumienia i zobacz jak jest to prawidłowo zrobione, bo być może niepotrzebnie błędnie się sugerujesz.

Napisano

Spuściłem trochę powietrza, jest dużo lepiej. Tylko teraz mam pytanie, czy amortyzator może dobijać się do końca? bo 2 razy przy agresywniejszym zjeździe tak mi się zdarzyło.

Napisano

ok, czyli muszę trochę dopompować. Znalazłem 2 filmiki pokazujące jak ustawić SAG i w jednym było jak koleś siada na rowerze, a drugi jak na nim stoi, jak to sie powinno robić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...