Nathian Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Przyszedł czas na zakup amortyzatora, jednak nie mogę się na nic zdecydować. Przeznaczenie XC, jazda raczej spokojna, leśne drogi, czasem zjazdy. Wymagania dobra praca i przede wszystkim żywotność. Skok 100-120mm. Waga 63kg. Pierwszym moim typem jest tora, rozsądek podpowiada, aby ją kupić, jednak nie chce potem żalować, że nie dołożyłem do czegoś lepszego. Jeśli Tora to która? Kolejnym, według mnie dobrym wyborem, praktycznie w cenie Tory byłby Recon (po obniżeniu do 120mm) http://allegro.pl/rs-rockshox-recon-355-140mm-nowy-i1651325393.html?source=ob Aczkolwiek kusi mnie dołożenie 200zł i kupienia amorka z wyższej półki Axona można dostać za 800zł, wielu porównuje go nawet do Reby, stosunek ceny do jakości naprawdę mnie przekonuje. a tutaj SID, w według mnie dobrej cenie http://allegro.pl/rock-shox-sid-rlt-120-mm-nowy-i1645883057.html?source=ob Co byście mi doradzili, coś z wyżej wymienionych, czy może lepiej szukać używanej Reby, chociaż wolałbym kupic nowy amortyzator. Z góry dziękuję za pomoc:)
bender999 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 moim zdaniem odpowiednim dla Ciebie będzie Axon lub Reba ewentualnie Epicon SID lekki fajnie pracuje ale jest też wiotki
miskov17 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Wiotki to był stary Sid ad. 2007, ten nowy nie ustępuje Rebie. Sid na aukcji jest ze sterówką tapered, więc nie będzie pasował do standardowej ramy. Przy Twoim budżecie skłaniałbym się ku Axonowi, za 800zł dostajesz nowego amora z Polską gwarancją a pracą nie powinien ustępować takiemu Reconowi.
Nathian Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 A jak to jest ze sprezyna powietrzna? Bo slyszalem, ze bardzo latwo mozna go uszkodzic, ze kiedy bedzie nieszczelnosc amorek jest do wyrzucenia? A ten recon nie bylby lepszym wyborem od axona?
stefan2810 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Jak masz nieszczelności i powietrze ucieka to wymieniasz oringi. Koszt nie przekraczający 10zł i masz zrobione na lata.
Nathian Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 To teraz zastanawiam sie tylko nad dwoma amortyzatorami Axon czy Recon? Różnica w cenie to koło 100zł, które byłbym w stanie dołożyć. http://allegro.pl/recon-race-solo-air-pop-lock-synkros-i1647315240.html http://allegro.pl/rock-shox-recon-sl-100mm-2010-zmanetka-pop-lock-i1647315210.html http://allegro.pl/recon-sl-skok-120-igla-polecam-i1646484673.html czy http://allegro.pl/sr-suntour-axon-rld-2011-disc-1525g-kurier-0zl-i1637326218.html
Andrew Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 skłaniałbym się ku axonowi. Sporo lżejszy i ma lepsze pokrycie goleni (jak manitou i stare marzocchi)
premier2 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Starego marcoka ciężko pokonać, jeżeli chodzi o powłokę na goleniach
Nathian Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 Wszyscy bardzo chwalą tego Axona, jednak troche odstrasza mnie firma, nie będzie nieprzyjemności z Suntourem? Już raz kupiłem masakryczny amortyzator (Marzocchi Supercomp) dlatego teraz nie chce popełnić drugi raz tego samego błędu;p
Mod Team michuuu Napisano 7 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2011 Kiepścizna Suntourów to już legenda, dużo zmieniło się na lepsze Zresztą na forum znajdziesz tematy w których i górnopółkowe amortyzatory zbieraja takie sobie opinie. Pewnie nie da się porównać axona do foxa za +2 tysiaki ale i cenowo to przepaść. Bierz ,będziesz zadowolony, a poprzeczkę podniesiesz przy następnym.
Nathian Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 No dobra, czekam do wypłaty i kupuję, za jakiś czas napiszę jak mi się sprawuje. Może cena jeszcze trochę spadnie:) dziękuję wszystkim za pomoc. Przepraszam jeszcze ostatnie pytanie, w jaki sposób ustawia się naprężenie wstępne? Czy w komplecie jest pompka do ustawiania tego, czy trzeba to kupić oddzielnie? jest to jakaś skomplikowana operacja?;p
Schwefel Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Naprężenie wstępne to nic innego niż ciśnienie w komorze. Dobierasz je według tabelki albo własnych doświadczeń. Pompkę trzeba dokupić oddzielnie.
partyzant Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Lepiej zainwestuj w Epicona, ma wew. regulację 100-120-140 mm co jest przyszłościowe, gdybyś nabrał ochoty na all mountain czy lekkiego enduro - góry są piękne i świetnie się po nich jeździ. Za Suntrour'em przemawiają: - dość niska waga - mój z rocznika 09 waży 1670 g - bebechy podobne do MZ (zawory powietrza są takie same jak w Z1 Sport RV) - przyjazny serwis - jak dobrze zagadasz, to powiedzą żebyś odesłał widła prosto do nich zamiast do sprzedającego - to spora oszczędność czasu - cena - 550 zł na Alledrogo za rocznik 09 i 650 zł za rocznik 11 u dystrybutora.
Arxas Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Jeśli miałbyś się decydować na Torę, to przy Twojej wadze moim zdaniem lepsza byłaby powietrzna wersja ze względu na możliwość indywidualnego dopasowania. Ja jeżdżę na sprężynce (tora 302 u-turn 85-130mm) i przy wadze własnej w okolicach 90 kg ledwo wykorzystuję dostępny skok (w bardzo wyboistym i zmuszającym amortyzator do pracy terenie). Podejrzewam zatem, że do sprężyny byłbyś zdecydowanie za lekki jeśli chodzi o ten model.
Nathian Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 http://allegro.pl/manituo-minute-nowy-w-wa-nie-sid-reba-fox-r7-i1646000683.html a cos takiego, jak to sie ma w stosunku do axona? lub ten? http://allegro.pl/manitou-drake-super-abs-nowy-najtanszy-i1645138477.html
partyzant Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Zdecydowanie cięższe, ale o wiele lepsza kultura pracy.
moojmisiu Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Po przesiadce z epicona na minute (bez żadnego ltd ) z abs+ daleki jestem od stwierdzenia, że kultura pracy jest o wiele lepsza, więc ostrożnie z takimi stwierdzeniami.
premier2 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Minute LTD to po prostu Drake, montowany pod tą nazwą chyba do rowerów Cube, jak dobrze pamiętam.
Mod Team durnykot Napisano 9 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2011 Wg mnie Drake czy też Manitou LTD ma spora przewagę nad Epiconem choćby w kwestii tłumienia kompresji, większej liniowości pracy, większego komfortu możliwości serwisowych ( Epicon ma nierozbieralny tłumik, Manitou można rozebrać na części pierwsze i ma tłumik o możliwości dowolnego ustawienia zakresu kompresji i zmiany charakterystyki ). Plusem dla Suntourów są niższa masa i możliwość zmiany skoku w Epiconie. Porównywanie Axona z Minute czy Epiconem jest problematyczne choćby ze względu na nieco inne przeznaczenie wspomnianych amorków i pracę- Axon to typowy amorek do XC i XCM z bardziej progresywną charakterystyką skierowany do bardziej zaawansowanych rowerzystów, Minute ( w jakiejkolwiek postaci) i Epicon to amorki bardziej AM niż XC z bardziej liniowa pracą ,tu jednak należy pamiętać,że Epicon ( jak większość Suntourów) jest mocniej stłumiony niż konkurencja - więc szukając komfortu bardziej kierowałbym się w stronę Minute lub Epicona niż Axona. W przypadku Autora Minute LTD może sprawić pewne problemy z uzyskaniem satysfakcjonującej pracy - Autor jest stosunkowo lekkim zawodnikiem,a praktycznie wszystkie Minute LTD czy Drake mają zamontowaną sprężynę typu FIRM ( o średniej twardości) która może się okazać za twarda - wskazana byłaby wymiana sprężyny na SOFT i pokombinowanie z tłumikiem kompresji . Aha- dla ścisłości dodam ,że zupełnie ale to zupełnie nie rozumiem tego co napisałem.
Nathian Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Napisano 9 Czerwca 2011 Już kupiłem Axona, dojdzie może jutro, może w przyszłym tygodniu. Myślę, że w porównaniu do mojego poprzedniego amorka (Marzocchi Supercomp) będzie i tak przepaść, także będę zadowolony:) Udało mi się dorwać nówkę z 2 letnią gwarancją za 730zł. W weekend najprawdopodobniej napiszę o wrażeniach z jazdy, wszystkim dziękuję za pomoc w wyborze amortyzatora
partyzant Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Po przesiadce z epicona na minute (bez żadnego ltd ) z abs+ daleki jestem od stwierdzenia, że kultura pracy jest o wiele lepsza, więc ostrożnie z takimi stwierdzeniami. Po przesiadce z R7 na Epicona odczułem znaczną różnicę.
mojzesz600 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 To jest właśnie to, jak ktoś przesiada się wyżej to w większości przypadków będzie zadowolony Ja jeździłem na amoropodobym Spinner'rze i jak przesiadłem się na XCR 2011 to kultura pracy wręcz napędzała oby się sprawował!
Nathian Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 Jestem zalamany, nie wiem czy to kwestia zlego ustawienia amorka, ale ten Axon jest krotko mowiac do dupy. tlumienie ustawione na maksa, a wraca bardzo szybko. Jedyny plus jak do tej pory to kiedy podjezdzam pod kraweznik, amortyzator bardzo ladnie reaguje. Jezdzilem nim dopiero jakies 5km, wiec jutro jeszcze napisze co o nim sadze po zrobieniu jakiś 40km. Porownujac do znajomego tory, ze zwykla sprezyna czuje, ze axon to amorek o klase nizej. Nie wiecie co może być tego przyczyną?
Mod Team durnykot Napisano 11 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2011 Większość amorków musi się dotrzeć, niektóre firmy zastrzegają sobie,że amorek zacznie prawidłowo pracować dopiero po wyjeżdżonych np. 20 godzinach jazdy w terenie . Na razie pobaw się ustawieniami ( ciśnienie, tłumienie). Jaki ustawiłeś SAG?
afly Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Jestem zalamany, nie wiem czy to kwestia zlego ustawienia amorka, ale ten Axon jest krotko mowiac do dupy. tlumienie ustawione na maksa, a wraca bardzo szybko. Jedyny plus jak do tej pory to kiedy podjezdzam pod kraweznik, amortyzator bardzo ladnie reaguje. Jezdzilem nim dopiero jakies 5km, wiec jutro jeszcze napisze co o nim sadze po zrobieniu jakiś 40km. Porownujac do znajomego tory, ze zwykla sprezyna czuje, ze axon to amorek o klase nizej. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Dopiero gdzieś po 150km w terenie, będziesz mógł się wypowiedzieć coś na temat amortyzatora. Wcześniej będzie sie docierał tak jak wspomniał durnykot. Najważniejszym czynnikiem jest ustawienie odpowiedniego SAG`u do warunków w jakich się poruszamy. Dla SR Suntour Epicon/Axon/Raidon sag ma wynosić 15%-20% maksymalnego skoku (80mm/100mm/120mm) a 15%-25% maksymalnego skoku dla 140mm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.