Skocz do zawartości

[1800zł] NISKI wzrost - pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Przeczytałem wiele tematów ale nadal nie potrafię się zdecydować na zakup roweru. Jestem bardzo niewymiarowy :) mam 165 cm i ciężko mi znaleźć coś odpowiedniego dla mnie.

Zastanawiałem się nad kross level a2 2011, kross level a2 2010/2009 oraz na authorem dexter. Przymierzałem się do levela a2 2011 17" ale stojąc okrakiem na rowerze "haczę" kroczem o ramę. Nietety nigdzie na śląsku nie potrafię znaleźć czegoś odpowiedniego pod mój wzrost i tu moje pytanie, czy 17" bardzo będzie mi przeszkadzać w codziennej jeździe? Szukam roweru do jazdy codziennej, do lasu i w góry - wszędzie po trochu. Dodam, że na pewno od czasu do czasu będę chciał jeździć z dwuletnim dzieckiem (więc będzie potrzeba zamontowania fotelika). Czytając forum znalazłem Krossa level a4 z 2009 lub 2010 z ramą 16" ale nie wiem czy będzie mi odpowiadać, poza tym trochę boję się kupować przez internet, bo nie wiem jak gwarancją, jak rower będzie dostarczony i czy od razu nie będę musiał jechać go wyregulować w pobliskim sklepie rowerowym.

Z góry bardzo wszystkim dziękuję za odpowiedzi.

Pozdr.

Witek

Napisano

Bez przesady - czemu masz być niewymiarowy skoro są produkowane rozmiary ram pod Twój wzrost? :)

Potrzebujesz ramki 15-16" - Moja dziewczyna jest dokładnie Twojego wzrostu i jeździ na męskiej ramie 16" firmy Radon - geometria jak w CUBE ;) i nie ma powodów do narzekania ;)

Napisano

Jeśli weźmie się pod uwagę ceny rowerów w zależności od rozmiaru ramy to niezły z Ciebie szczęściarz :)

Rzeczywiście Level A6 z linka powyżej to super oferta za tą cenę. Szkoda, że na mnie rama 16" za mała...

Napisano

dzięki za odpowiedzi :)

Jeżeli chodzi o tego a6 to sprzęt robi wrażenie, ale w tej cenie chciałbym już mieć hamulce hydrauliczne. teraz to już się zastanawiam pomiędzy level a4 a tym a6... chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje? :) z zamontowaniem fotelika nie będzie problemu do ramy 16"? nie podałem jeszcze wagi - ok 65 kg

Napisano

Przy 165 cm nie jesteś jakiś szczególnie ciężki więc amortyzator nie będzie pod tobą działał... A to jest duży minus.

Napisano

Przy 165 cm nie jesteś jakiś szczególnie ciężki więc amortyzator nie będzie pod tobą działał... A to jest duży minus.

Mateusz nie za bardzo rozumie tego, że amortyzator nie będzie pode mną działał. Możesz rozszerzyć swoją myśl? Chodzi tu o to, że nie będzie się uginał pod moją masą? Reasumując jeżeli byłbym lżejszy byłoby jeszcze gorzej? A jak będzie na większych dziurach? Pozdr.

Napisano

udało mi się znaleźć Krossa Level A4 z hydrauliką za 1500 zł z przesyłką, więc zakup już prawie zrobiony. dzięki za pomoc. pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...