Gość Marqs Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Witam Mam w rowerze manetki Shimano LX ST-M565 i już po wielu latach padła przednia. Szukam jakiegoś zamiennika co przypasuje. Poradzicie jaką muszę szukać, by przypasowała ? Ewentualnie jest jakiś katalog z zamiennikami ?
marky5 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Zobacz taki komplet nowszego typu; Shimano Deore LX ST-T660 komplet klamkomanetki
Marqs75 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Tak, widziałem te manetki, jednak ze względu na mój stan wiedzy o rowerach, zastanawiam się czy one po prostu będą pasować? Jeśli chodzi o przód to czy każda manetka dla 3 zębatek ma taki sam skok (przynajmniej te same LX)? Jeśli tak to rzeczywiście można kupić i wymienić. Podany model przeze mnie to 3x8 i zakładam, że po zakupie tego kompletu potrzeba by było wymienić kasetę a co za tym idzie pewnie coś jeszcze i tu mnie zaskoczy jakaś niespodzianka. Podsumowując, czy każdy LX z nowszej partii podejdzie jako zamiennik? Pozdrawiam
Mod Team safian Napisano 7 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2011 Z przodu każda manetka ciągnie tyle samo linki, więc każda będzie pasowała
Marqs75 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 I o to mi chodziło, wielkie dzięki. To i zakładam, że 8 rzędowa kaseta ma podobnie
Pytanie
Gość Marqs
Witam
Mam w rowerze manetki Shimano LX ST-M565 i już po wielu latach padła przednia. Szukam jakiegoś zamiennika co przypasuje. Poradzicie jaką muszę szukać, by przypasowała ? Ewentualnie jest jakiś katalog z zamiennikami ?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.