matrix929 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Szczerze mówiąć Onyxer, to mi się też nie chce wierzyć, mimo że cuda się zdarzają, to ja już będę po kupnie roweru i wtedy będę żałował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Niewiem, jak Wy ale ja jednak poczekam (i nie napalam się jedynie na tego Krossa) Swiesul, takie obnożki są tylko na droższych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoshi Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 no niestety ale obnizki czy wyprzedaze w naszym kraju to smiech na sali. w normalnych krajach sklepy po prostu pozbywaja sie tego co im zalega w magazynach za smieszne pieniadze. czemu? brak miejsca na nowy towar = brak zysku. polak zawsze chce kupic najtaniej ale to co jest najlepsze. jak jedzie na wakacje to wybiera najtansze, a potem marudzi na hotel, na jedzenie i na cala mase innych rzeczy. taka mamy mentalnosc po kilku latach komunizmu i ogolnej biedy ( to akurat sie nie skonczylo i zyje sie coraz gorzej ). sam chcialem kupic dobry rower jak najtaniej ale jak zobaczylem, ze dobra przerzutka czy dobry amor kosztuja tyle i tyle to oczywistym sie stalo, ze jesli chce cos lepszego to niestety ale musze za to zaplacic. jutro przychodzi moj rower... andrut61, nie myslisz ze 19" bedzie lepsza? ja mam 182 cm i dla mnie idealna jest 18-ka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Comedian Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Wiecie co? szukałem roweru cały rok, naprawdę dużo. W grudniu rowery były podobnie cenowo do tych co w maju, oczywiście były tańsze, ale nie o 1000 zł. Dokładnie tak. Sam kupowałem rower po sezonie, więc w cenach się orientuję. Widać jednak ''Onyxer'' mimo 13 lat zdołał już zgłębić marketingowe tajniki lepiej niż ja Może gdy rower kosztuje 6000 tyś. wtedy być może tak. Ja rozglądałem się w przedziale do 2000 tyś więc obniżki o 1500 zł. nie spotkałem Obym kiedyś taką zobaczył. Nie ma szans. Spadek ceny jest zależny od pułapu cenowego produktu. Jeśli rower kosztuje 10 tysi to te 3 tysiące obniżki są nawet realne. Ale NIGDY nie widziałem roweru z pułki Levela a8 w cenie 2000 złotych. Wręcz sam bym kupił ten rower, gdyby tak było. Niestety świat, który wyobraża sobie ''Onyxer'' jest o wiele bardziej kolorowy niż nasz polskie realia no niestety ale obnizki czy wyprzedaze w naszym kraju to smiech na sali. w normalnych krajach sklepy po prostu pozbywaja sie tego co im zalega w magazynach za smieszne pieniadze. czemu? brak miejsca na nowy towar = brak zysku. Tutaj też nie do końca tak jest. Wielu producentów z każdym rokiem dźwiga ceny, a obniża wartość roweru. Gdybym miał do wydania 2000zł i stał przed wyborem Level a4 2009 i Level a4 2011 to wybrałbym tego pierwszego, bo ma po prostu o wiele lepszy osprzęt i wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Podam Wam prosty przykład: KTM u znajomego w sklepie przez lato tamtego roku kosztował 4999 zł, przez zimę 3299 zł, żeby w sezonie skoczyć do 3999 zł. Dlaczego tak się dzieje, otóż cena którą płaci sklep roweru który kosztuje powiedzmy tak jak twój A8 3500 zł to ok 1800 zł, pozostała gotówka to czysty zysk dla sklepu więc chcąc pozbyć się towaru aby coś na tym zarobić są gotowi spuścić nawet o 1500 zł gdyż i tak na tym zarobią i wyjdą na swoje. Cena tego Levela a8 spadnie myślę że max do poziomu 2399zł. Jak się nie podoba to od siebie polecam złożenie roweru samemu. KONIEC OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Comedian Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dlaczego tak się dzieje, otóż cena którą płaci sklep roweru który kosztuje powiedzmy tak jak twój A8 3500 zł to ok 1800 zł, Nawet gdyby tak było - a w istocie znowu pleciesz bzdury - to sklep nie sprzeda roweru za 2000zł, żeby mieć 200zł zysku. Szczególnie, że jak każdy dystrybutor może go odesłać do producenta bez żadnych kosztów. Przestań już, twoje pitolenie dawno przestało być śmieszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 O ludzie, Onyxer, co ty za przeproszeniem pierniczysz? 1700 zł czystego zarobku na rowerze za 3500 zł? W jakim świecie ty żyjesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrut61 Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 A możecie mi powiedzieć z którego roku Krossy a4 i a6 mają najlepszy osprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Comedian Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Zdecydowanie 2009. Od 2010 jest coraz gorzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dobra, niech Wam będzie - nie będę się kłócił. Żeby nie być całkowicie na OT: Już trudno znaleźć rowery kross z 2009 roku, z rozmiarem ramy jest dużo problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiesiul Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 \nie myslisz ze 19" bedzie lepsza? ja mam 182 cm i dla mnie idealna jest 18-ka. Dużo zależy od naszego typu jazdy, jeżeli ktoś smiga po lasach, jakiś górkach itd. to wiadomo, że mniejsza rama będzie dla niego o wiele wygodniejsza. Ale jeżeli np. tak jak ja jeżdżę sobie trochę po lasach, po szosie, czasem po jakiś łąkach i nie jest to jakiś trudny teren to na tej 19 po godzinie jazdy nie czułbym pleców i karku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
univega44 Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 nie wiem dlaczemu wszyscy w polsce patrza tylko na rowery kross, merida , kellys , trec , cube ......... wstyd !! dlaczego nikt nie pisze o rowerach bergamont , hercules , checker pigg , ze######iste rowery ktore mozna kupic w berlinie albo hannoverze za grosze !!! OCZYWISCIE STARSZE MODELE !! - KTÓRE I TAK ZABIJAJA NASZE TEGOROCZNE !! dystybutrozy robia z nas ŁOSIE !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Czy wogóle patrzyłeś na osprzęt, jaki wkładają te firmu w swoje rowery ?? No chyba, że patrzysz na kolorystykę - gratujuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crikiet Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 prosze o rade chciałbym kupić rower do 1800zł do jazdy po asfalcie jak i po lesie widziałem że realne jest dostać Krossa Level A6 co o nim myślicie ? jak z jego osprzętem nie znam sie na tym w tej chwili za bardzo więc zdaje sie na wasze opinie. mam 180cm około 70kg jaka rama będzie odpowiednia dla mnie? myślałem nad 18 cali lub 20 nie jeżdże na 100km...chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 dużo zamierzasz jeździć ? fajnie wyposażonego za 1900 z hakiem można kupić gt avalanche 2 ale nie wiem czy aż tak mocny osprzęt będzie Ci potrzebny. Więcej będziesz jeździć po lesie czy asfalcie ? może rower crossowy będzie dla Ciebie lepszy niż mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crikiet Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 dzięki za odp już myślałem że nikt nie odpowie... no myśle że sporo sie będzie jeździło po szosie ale czasem las też wchodzi w gre jestem zdecydowany na jakiś mtb myślę nad Mbike Renegade 0.6 ale ten co podałeś też ciekawy co powiesz na temat tego roweru co podałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 nie wiem za ile możesz go kupić, wygoogle-owałem go i cena 2999 zł więc w tym momencie byłym za GT. Nie wiem jak się ramy mbike sprawują, GT to sprawdzona marka i dłużej na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crikiet Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 a co proponujesz z firmy kross a i gdze szukać dobrych rowerów używanych ? bo np wole lepszy używany niż gorszy nowy wiecie ocb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 na allegro są fajne okazje. Zarówno nówki jak i uzywki. Jeśli o mnie chodzi nie kupiłbym uzywki przez internet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crikiet Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 czyli lepiej brać nowy ? a ten gt jest gdzies na osprzęcie np najbiedniej deore ?? interesuje mnie czarny albo bialy najlepiej z jakims dodatkiem moze byc hehe e: a juz widze na allegro te gt dzieki za podpowiedz sprawdze sobie je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 niekoniecznie nowy. Używka używce nierówna. Avalanche 2 jest na SLX-ie. Oczko wyżej niż Deore. Opony masz w nim za szerokie, na asfalcie nie będzie Ci się dobrze jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crikiet Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 czyli już nie wiem jaki rower brać głownie na szose ale pola i lasy tez czasem przejeżdżam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 crossowy albo mtb i zmiana opon na semi slick albo z delikatnym bieżnikiem 1.75/ 1.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crikiet Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 prośba poradźcie coś jakieś rowery w granicach 2 tyś może być używany może być nowy zależy mi na dobrym osprzęcie najbiedniej deore oraz dobrych kołach żeby zaraz sie nie scentrowały w lesie, fajnie by też było gdyby rower miał hamulce tarczowe deore , opony moge wymienić nie ma problemu przy okazji jakie opony polecacie gównie na szose czasem las czy pole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 tu masz fajny model crossowy : nartyrowery.pl/lato/rower-schwinn-searcher-gs-dark-red-model-2009 Rama dla Ciebie na styk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.