Skocz do zawartości

[Rower] MTB do ok. 1800zł

andrut61

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chcę sprzedać swojego rocznego kellysa saphixa i kupić (prawdopodobnie używany)MTB do ok 1800zł. Mam 183cm i ważę ok 80kg.

Na rowerach znam się średnio.

Zainteresował mnie Kross level a4/a6 i Unibike evolution 2011.

Teraz moja prośba do Was.

Doradźcie co mam kupić, jeden z w/w rowerów albo zaproponujcie jakieś inne rowerki.

Pozdro

Napisano

Fajna propozycja ale mają tylko ramę 16 cali a ja potrzebuje 20-21 cali :wallbash:

I jak mam targować się jeżeli jestem w wawie a oni w Krakowie?

Napisano

A może Scrapper AR2 ? To również rower Krossa, pani w sklepie go bardzo chwaliła. (w sumie co ma robić jak chce go sprzedać) Ja w środę właśnie go kupuje w Go sporcie,w necie są katalogi go sport mozesz obejrzeć. Wygodny, dobry osprzęt, martwię się tylko o te hydrauliki bo sporo o nich czytałem i opinii jest tyle ile ludzi :) Jak tak się przyglądam to cuby są drogie. Kross ma właśnie ceny bardzo przyzwoite. Level A2 wygląda bardzo fajnie, Tylko sądzę, że u mnie Alivio długo nie pociągnie. Ja osobiście muszę na rowerze usiąść przejechać się, "Uleżeć się" więc kupowanie przez internet roweru u mnie odpada :) Odwiedź stronę www.rowerzysta.pl mają tam spory wybór w naprawdę dobrych cenach. Jestem niewiele wyższy od ciebie ważę mniej więcej tyle samo i mi przypasowała rama 21" Były jeszcze 19" ale Jak bym chciał gdzieś się przejechać w dłuższą trasę to mój kręgosłup i kark wołały by o pomoc:) Nie radze Ci kupować odrazu jednego roweru, który ci się spodoba w necie, przejedź się do 2,3,5,10 sklepów i pooglądaj, porozmawiaj z obsługą, niech ci opowiedzą o specyfikacjach rowerów, doradzą, pewnie będziesz miał możliwość przejechania się, obejrzyj milion różnych rowerów, różnych marek. Wujek google na pewno też posłuży pomocną dłonią i dopiero jak po np. tygodniu chodzeniach po sklepach wybierzesz ten jedyny to wtedy prześpij się z tym i spokojnie go jeszcze raz obejrzyj przejedź się i dopiero wtedy kup. Ja popełniłem ten błąd, że napaliłem się szybko i tak szybko jak mi przyszedł zapał tak szybko poszedł bo okazało się, że rower to badziew :) Bardzo fajny jest jeszcze Kellys Quarz na rowerzysta.pl był za 1399zł. Pozdrawiam i życzę przyjemnych zakupów.

Napisano
A co powiecie o cube aim z 2011 roku?

Od Cube'a, Gianta, Meridy, Treka czy Scotta się trzymaj z daleka w tym pułapie cenowym. Zapłacisz za naklejki i dostaniesz dupiaty osprzęt.

Napisano

Heh, dla niektórych w ogóle się nie kończy :P

Pierwsze posezonowe wyprzedaże można znaleźć już we wrześniu/październiku, największe obniżki przypadają na styczeń/luty, ale wtedy często większość ofert jest już poprzebieranych (np. zostają sam skrajne rozmiarówki).

Napisano

Dokładnie tak, oglądałem w sklepie meride szosową na sorze w sklepie 3 tyś. w innym sklepie z tym samym osprzętem firmy bla bla 1800. Niestety płacimy za markę. ;)

Napisano
Ja się będę starał wyhaczyć jakąś fajną ofertę (szczególnie napaliłem się na a8), więc czekam do jesieni

Facet kity ciśnie. A6 to najwyżej co dostaniesz za 2000 :)

Zobacz tutaj:

http://allegro.pl/rower-kross-level-a8-rock-shox-318-tora-full-lx-i1653485320.html

To a8, który ma już 3 lata, a do 2000 się nawet nie zbliżył.

A tutaj 2009:

http://allegro.pl/kross-level-a8-shimano-xt-avid-tora-sl-gratisy-i1636014921.html

Poważnie liczysz, że na jesień ktoś opuści 900-1500zł ?

• Mod Team
Napisano

Za 2000 zł możesz pod koniec sezonu wyłapać nawet Krossa Level a8 2010.

Używanego tak, nowego nie. ;)

Napisano

Zależy. Jeśli masz rower i nie potrzebujesz na gwałt nowego to warto poczekać, bo ceny zejdą po sezonie. Nie licz jednak na obniżki rzędu 900-1500zł, bo to jest nierealne - sklep wtedy nie zarobi wcale, więc im się to nie opłaca.

Realny opad cen to jakieś 400-600zł.

Jeśli natomiast potrzebujesz rower na już to warto kupić teraz. Sprzedawcy są skłonni do negocjacji i można ugadać spory rabat + gratisy.

Napisano

Chłopcze, nie ośmieszaj się, dobrze ? Myślisz, że gdyby ktoś sprzedawał Levela A8 za 2000zł to one nadal stały by na magazynach? Sprzedałyby się jak ciepłe bułeczki, a jednak u wielu dystrybutorów stoją jeszcze na magazynie. Żaden sklep nie zrezygnuje z marży, żeby dzieciakowi z forum frajdę zrobić.

Znalazł się, 13 letni ekspert od marketingu :icon_lol:

Napisano

No poczekamy, a jeśli będzie tak jak kolega mówi to się uciesze :-) BTW jaki rower by się wtedy opylał na ten sam próg cenowy.

Napisano

Wiecie co? szukałem roweru cały rok, naprawdę dużo. W grudniu rowery były podobnie cenowo do tych co w maju, oczywiście były tańsze, ale nie o 1000 zł. Było naprawdę kilka dobrych okazji, ale czy warto czekać by zaoszczędzić te 300 czy może 400 zł? A teraz co ludzie na rowerach a ty pieszo, lub na jakimś starym rowerze? Nie ma co ja bym kupował. W sumie w sobotę mam już rowerek i nie miałem najmniejszego zamiaru czekać do jesieni. Moim zdaniem nie warto czekać słońce za oknem, aż chce się wsiąść na rower i pojechać przed siebie. Pozdrawiam.

Napisano

Taka przecena jest możliwa, gdyż sklep zarabia np; na rowerze ze 1000 zł 500 zł na czysto więc jest to jakby nie patrzyć połowa ceny. Dodatkowo do sklepów tacy producenci jak np.Scott dostarczają rowery na zasadzie "na razie za niego nie płacisz jak go sprzedasz to dasz nam kasę" - dlatego chcąc pozbyć się posezonowych produktów które będą blokować sprzedaż nowych roczników decydują się na obniżki cen. Przez co w sklepach są one tańsze. Na przykładzie tego Krossa obniżka o 1500 zł to nic nowego, gdyż w sklepach widywało się większe.

Napisano

Może gdy rower kosztuje 6000 tyś. wtedy być może tak. Ja rozglądałem się w przedziale do 2000 tyś więc obniżki o 1500 zł. nie spotkałem :) Obym kiedyś taką zobaczył. Uczestnicy dyskusji szukają roweru właśnie w tym przedziale cenowym, czyli próżno im żyć z nadzieją ze spotkają obniżkę z 2500 na 1000 :) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...