Skocz do zawartości

[Rower]Merida Matts TFS Trail 100 D vs KROSS LEVEL A4

anza123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli chodzi o te konkretne aukcje i modele to 16 i 17" będą chyba za małe. W tej cenie to ja się też rozglądam ale za Unibike Evolution 2011. Powinieneś chyba w 19" celować ja mam 175cm i 17" trochę mały był jak mierzyłem.

Napisano

Śmiało możesz brać Krossa.Lepszy zdecydowanie amor,nieco lepszy osprzęt niż w Meridzie. :thumbsup: Rozmiar ramy jak dla ciebie to 18-19. B)

Napisano

Kolego ja posiadam Meride Matts TFS XC 100-D ale z 2009 wprawdzie rame mam 22" (za duża) ale dobrze jeździ mi się rowerkiem po asfalcie bo głównie po mieście jeżdżę i czasem po lesie.Pamietaj,że lepiej wybrać lepszą ramę (ja swoją zmienie na mniejszą). a co do osprzętu to raczej wymienisz go za jakiś czas bo się zużywa wiec lepiej kupić rower z dobrą ramą (nie przeczę,ze ta z Krossa jest zła) sam rozważałem takie 2 rowery 2 lata temu i wziąłem Meride(opinie znajomych i cena którą dostałem właśnie to,ze rama była 22" i ostatnia). ale z tych 2 wybrał bym Krossa. ale decyzja i tak należy do Ciebie.

Napisano

Zgodzę się z UliSchnazzy. Zwrócę uwagę jeszcze, że modele rowerów, które podałeś różnią się przeznaczeniem. Model Meridy, który dałeś zdecydowanie nie jest typowym rowerem MTB. Jest przeznaczona bardziej do jazdy na jednym kole itp.(free ride? szczerze to nie ogarniam) Różni się geometrią ramy, jest też cięższ(ale trwalsza, więc jak chcesz skakać to śmiało). Poszukaj lepiej Merida. Chodź polecam jednak modele z 2009 roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...