amidar Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Witam. Zacznę po kolei. Na rowerze jeżdżę od niedawna. W sumie ok pół roku. W zasadzie to dopiero w tym roku zaczałem jeżdzić nieco więcej i zaczęły mi się pojawiać problemy z oponami. W komplecie z rowerem dostałem opony Continental Race King 2.0. Pierwszą szlag trafił na szkle. Jakiś d...l rozbił butelkę na ścieżce i fragment jej przeciał mi oponę z boku. Wymieniłem ją na HUTCHINSON CAMELEON 26x1.95, bo akurat taką miałem w domu na składzie Ale dzisiaj zauważyłem, że przeciera mi się na bokach drugi Continental, pewnie jeszcze trochę na nim pojeżdżę, ale jużwidać, że jego dni są raczej policzone. Zastanawiam się jednak w jakie opony zainwestować. Fajnie by było gdyby opony wyły względnie lekkie. Może nie 330g ale też nie 800 . W ciągu miesiąca przejeżdżam w tej chwili ok 1000km, około 40%-45% całej miesięcznej trasy to teren, błoto - po deszczu, sporo kamieni. Ten Race King który pozostał przejechał w sumie ok 1800km - trochę mało.
filip3434 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 poszukaj czegoś do Schwalbe, bardzo dobre oponki Rocket Ron chyba są najlepsze w swojej klasie
premier2 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Witam, ja bym zaczął od przejrzenia istniejących tematów o oponach, jest na tyle dużo, że można sobie wyrobić jakąś opinię, a ewentualne pytania i wątpliwości umieszczał w odpowiednich tematach. Ten zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.