Skocz do zawartości

[opony] Jakie na teren ?

amidar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zacznę po kolei.

Na rowerze jeżdżę od niedawna. W sumie ok pół roku. W zasadzie to dopiero w tym roku zaczałem jeżdzić nieco więcej i zaczęły mi się pojawiać problemy z oponami.

W komplecie z rowerem dostałem opony Continental Race King 2.0.

Pierwszą szlag trafił na szkle. Jakiś d...l rozbił butelkę na ścieżce i fragment jej przeciał mi oponę z boku. Wymieniłem ją na HUTCHINSON CAMELEON 26x1.95, bo akurat taką miałem w domu na składzie :)

Ale dzisiaj zauważyłem, że przeciera mi się na bokach drugi Continental, pewnie jeszcze trochę na nim pojeżdżę, ale jużwidać, że jego dni są raczej policzone.

Zastanawiam się jednak w jakie opony zainwestować. Fajnie by było gdyby opony wyły względnie lekkie. Może nie 330g ale też nie 800 :).

W ciągu miesiąca przejeżdżam w tej chwili ok 1000km, około 40%-45% całej miesięcznej trasy to teren, błoto - po deszczu, sporo kamieni.

Ten Race King który pozostał przejechał w sumie ok 1800km - trochę mało.

Napisano

Witam,

ja bym zaczął od przejrzenia istniejących tematów o oponach, jest na tyle dużo, że można sobie wyrobić jakąś opinię, a ewentualne pytania i wątpliwości umieszczał w odpowiednich tematach.

Ten zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...