kepa416 Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam mam problem z kierownicą ponieważ wydaje mi się że moja 680mm jest przy krótka bo nie trzyma mi się wygodnie dłoni na środku gripów. Lecz prawie w ich połowie tak samo jak nie mogę przesunąć bardziej do środka aby wskazującym palcem wygodnie hamować i końcem klamki. I tutaj chciałbym się spytać czy romiar 730mm będzie odpowiedni do mojego roweru ponieważ nie chce by było za szeroko ale chcę by było mi wygodnie. Aha kierownica na pewno będzie musiała być gięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Mam giętą (2'' wzniosu) i dość szeroką (72cm) kierownicę, jeżdzę w XC i jest mi bardzo wygodnie, nie zahaczam o nic bokami, duża stabilność, ogółem - polecam takie rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Szerokość kierownicy to sprawa indywidualna ( jak siodełko). Mimo utartych stereotypów że XC to wąska i prosta wielu wymiataczy z forum jeździ na giętych i szerokich. W ub. roku kupiłem 660 (chyba) po 580mm i miałem wrażenie że w lesie wszystkie drzewa rosną zbyt wąsko, przeszło po kilku jazdach. Wygoda ponad wszystko ,jeżeli potrzebujesz 730 to bierz ,spróbuj , najwyżej przytniesz troche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 No właśnie mam zamiar zakupić 750mm jeśli nawet się uda aby w razie czego mieć móc ją przyciąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.