Kusch Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Właśnie wróciłem z nocnej przejażdżki po lesie i powiem Wam jedno, masakra! Bez obaw można naginać po leśnych wertepach tempem prawie że wyścigowym, widno jak w dzień, korzenie etc. widoczne jak na dłoni, jedynie gra cieni trochę przysparza palpitacji serca Nawet w najsłabszym trybie lampa daje radę. Mocowanie bardzo dobre, jakość wykonania także. Na dzień dzisiejszy jestem w szoku, to mój najlepszy zakup z akcesorii jakiego dokonałem do tej pory. Trochę się dziwię, że sprzedają tą lampę bez zezwolenia, przecież jak by przyłożyć strumień światła do ściany to spokojnie parę fotonów by się znalazło po drugiej stronie lol Szczerze polecam. Edytowane 2 Czerwca 2011 przez Kusch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomq Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Coś więcej mógłbyś napisać? Też zastanawiam się nad tą latarką jednak w podobnej cenie są już customowe które w liczbach są mocniejsze (nie wiem jak w praktyce bo żadnej nie miałem). Zdjęcia, bogatszy opis etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Popieram...coś więcej prosimy Sam się właśnie zastanawiam, jakoś w przyszłym tygodniu pojadę obmacać ją w sklepie. Najbardziej interesuje mnie trwałość tego mocowania. ps. tutaj jedna fotka : http://www.awa24.pl/product-pol-13732-Lampa-rowerowa-MacTronic-Bike-PRO-Noise-Zobacz-szczegolowy-opis-i-duzo-zdjec-produktu.html Edytowane 27 Lipca 2011 przez c1ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrollPL Napisano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ja również dołączam się do prośby - może jakieś zdjęcia, szerszy opis udałoby Ci się zamieścić? Rozważam Sigmę Pava, albo właśnie MacTronic Bike Pro NOISE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TK3 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Dziś rano ją nabyłem, przed chwilą testowałem w lesie - w zupełnej ciemności. Niestety zdjęć nie mam, bo telefon robi niewyraźne. ;x Więc tak.. nie mam porównania z innymi lampkami, ale jak dla mnie: Przy mocy Turbo 300LM, mogę spokojnie jeździć w zupełnie ciemnym lesie 25km/h - 30km/h, a przy wąskich i trochę wyboistych ścieżkach około 20km/h Przy mocy Low 60LM od biedy można jeździć około 15km/h Więcej trybów w lesie nie testowałem. W mieście zupełnie wystarczają najniższe tryby: 110LM i 60LM Ładnie oświetla pobocze, w dotyku jest dosyć masywna, zacisk na kierownice na razie nie budzi moich zastrzeżeń. Wraz z dalszym użytkowaniem zamieszczę więcej informacji i może jakieś zdjęcia. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez TK3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciulekk Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam. Także mam zamiar zakupić tą lampkę i chciałbym się dowiedzieć jak się dalej sprawuje. Czy wszystko działa tak jak na początku ? Jeśli można to proszę także o jakieś fotki realne. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Noise jest znacznie mocniejsza od Pavy , jest też znacznie mniejsza i lżejsza . Ale jak dla mnie ma jedną wadę - akumulator . Jest to ogniwo w takiej nierozbieralnej kapsule - co zrobić jeśli ktoś chce jeżdzić całą noc ? Gdyby tak szło dokupić takie kapsułki oddzielnie - jako zapas to byłoby fajnie. http://imageshack.us/photo/my-images/577/picture020y.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciulekk Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź. Znalazłem w sieci coś podobnego do tej kapsułki, z tym że nie wiem czy to jest to samo. - http://www.cnd.pl/produkt.php?produkt=6108&grupa=183 Ale jeśli ktoś nie wybiera się na nocne wyprawy to lampka i tak bardzo fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 To jest samo ogniwo bez kapsułki.Kapsułka potrzebna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid71 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Mam też tą lampę. Jechałem za skuterem wczoraj pod wieczór. Tak z 20m za nim. Moja lampa oświetlała drogę i jemu i mi. Dużo mocniejsza od jego lampy. Duże znaczenie ma to, że emitowane światło jest białe, a nie jakieś fioletowe. Za tą cenę jest coś pięknego. Później wybrałem się w las i nad Odrę po wałach w nocy. Widać wszystko pięknie. Chyba jedyną wadą jest czas pracy lampy na najwyższym trybie (ok 2 godzin). Również zastanawiałem się nad Pavą, ale gdy porównałem obydwie lampy, doszedłem do wniosku, że nawet nie są podobne do siebie. Zdjęcia z pracy postaram się wrzucić na dniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 siema,mam pytanie do posiadaczy,czy ta latarka ma zoom-a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid71 Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie ma zooma, tak działa: http://www.youtube.com/watch?v=NzBCJP4xrJI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Film niezbyt odzwierciedla osiągi lampki ,w realu wygląda to lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikeBert Napisano 2 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Gdyby tak szło dokupić takie kapsułki oddzielnie - jako zapas to byłoby fajnie. http://imageshack.us...icture020y.jpg/ Dzwoniłem dzisiaj do MacTronica i powiedzieli, że dostali właśnie te kapsuły na wymianę. Mają mi odpisać jaka cena, dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Po pierwszych pochlebnych recenzjach postanowiłem również zakupić Noise'a. No i mogę tylko chwalić - nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Najmocniejszy tryb mógłby dla mnie nie istnieć Opiszę mniej więcej kolejne tryby (od najsłabszego do najmocniejszego). 1 - jazda po mieście, aczkolwiek nie daje odpowiednio komfortowego światła na nieoświetlonych ulicach. 2 - tutaj sytuacja zdecydowanie się rozjaśnia. Na asfalt włączanie mocniejszego trybu niż ten, to przerost formy nad treścią. W sytuacjach awaryjnych (np. końcówka baterii) wystarcza też w teren, aczkolwiek bez szaleństw (do około 20 km/h) 3 - najbardziej preferowany przeze mnie tryb, zupełnie wystarczający do jazdy w terenie. 4 - różnica pod względem 3 jest nieco mniejsza niż przy innych trybach, ale jednak. Mimo wszystko nie na tyle duża, żeby cały czas jeździć na 4. Włączam go po prostu jak potrzebuję wyjątkowo mocnego światła. Na dłuższe wypady tylko i wyłącznie "trójka" - różnica niezbyt duża w jasności, ale w zużyciu baterii już przepaść. To tyle, BikeBert - czekam z niecierpliwością na odpowiedź Chociaż cena na poziomie 30 zł za kapsułkę nie byłaby dla mnie dużym zaskoczeniem... Edytowane 20 Listopada 2011 przez c1ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 A nie da się kapsułki zdjąć ze starego ogniwa i założyć na nowe? Regeneruję czasem stare baterie do laptopów i czasami bywa, że razem z ogniwami są jakieś udziwnienia i trzeba przekładać do nowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Aż sprawdziłem - na górze jest co prawda zaślepka, ale przyklejona jakimś mazidłem. Z drugiej strony tutaj nie chodzi tyle o możliwość wymiany zużytego ogniwa, co o posiadanie kilku ogniw jednocześnie (przydają się na długie wyprawy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 http://allegro.pl/lampka-cree-xm-l-1200-lumenow-t6-led-i1940924480.html Zastanawiałem się czy takie pojawią się w bardzo ekonomicznej cenie i się pojawiają Jeśli komuś nie przeszkadza osobny aku - zdecydowanie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Tobo a miałeś to-to w zasięgu oka na żywo? Jak to się ma do konkurencji np MJ? Edytowane 20 Listopada 2011 przez ElDiablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Mam to to, z założeniem że mówimy o lampce z diodą xm-l napędzaną 4 ogniwami 18650 - nie uwzględniając jakości komponentów, które raczej fenomenalne nie będą. Moja to praktycznie ten sam produkt tylko z logo wymyślonym przez sportowego norweskiego sieciowca i jest oznaczona c4. Miałem do porównania 870tkę i jednak wybrałem jednoznacznie tego xm-la. Wolę wiązkę taką jak ma ta zamiast rozproszonej ale o krótszym zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) Ale jak to się ma do Mactronica Bike Pro Noise ? Owszem, za 200 zł można kupić armatę tego typu. Myślę, że produkt sklepowy typu Mactronic wybiorą osoby o konkretnych oczekiwaniach i potrzebach. To samo tyczy się wszelkich MJ-otów i podobnych. Lampka z linka powyżej nie świeci poniżej 50% mocy - aż strach wyjechać na szosę z takim czymś. Za to ktoś, kto całymi nocami siedzi w lesie, bawi się kabelkami i sprawia mu frajdę posiadanie mocniejszego oświetlenia niż to jest w rzeczywistości potrzebne - będzie miał z niej uciechę Dla mnie Mactronic pod pewnymi względami jest jednak lepszy. To po prostu lampka użytkowa i będą kupować ją ludzie, którzy potrzebują właśnie tego typu oświetlenia. Jak dla mnie - znakomity tańszy zamiennik dla równie przemyślanej i użytecznej Bocialarki. A znawcy dalej będą twierdzić, że to strata kasy bo mogliśmy sobie kupić za dolary w Chinach coś jaśniejszego Edytowane 21 Listopada 2011 przez c1ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Aku - 54 zł http://allegro.pl/listing.php/search?string=akumulator+noise+zapasowy&category=16427 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Tanio nie jest, zwłaszcza że właściwie nie wiadomo jakie parametry ma to ogniwo. Ale tragedii też nie ma, więc trzeba będzie kupić z jedno na wiosnę, kiedy stopy zdołają wytrzymać więcej niż 2 godziny na mrozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Jak by co to popełniłem i noisa... http://www.light-test.info/index.php?option=com_content&view=article&id=109%3Amactronic-noise-bpm300lm-cree-xp-g&catid=34%3Arowerowe&Itemid=55&lang=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 DominikM, świetnie się czyta Twoje recenzje/testy. W ostatniej wspomniałeś o Cree XM-L, stąd pytanie do Ciebie, czy taka latarka - http://allegro.pl/latarka-cree-xm-l-t6-820-lm-kpl-aku-nowosc-i1967339448.html jest coś warta? Z opisu wynika, że zmodyfikowana, a na zdjęciach widać, że moc ma sporą, w sumie za te pieniądze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi