Sruba90 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witajcie! Na wstępie powinienem się przedstawić, a więc nazywam się Damian i jestem wolontariusz w fundacji Mam Marzenie w oddziale, który znajduje się w Szczecinie. Fundacja zajmuje się spełnianiem marzeń dzieci nieuleczalnie chorych. Wiele jest małych dzieci, które już na starcie swojego życia muszą podjąć walkę o to, aby coś zobaczyć oprócz szpitalnej sali. Jednak marzyciel, którym osobiście się zajmuje ma już 17 lat. Choroba dotknęła go nie dawno... Ma na imię Michał, nie będę ukrywał, że lubi adrenalinę i przed zachorowaniem uwielbiał się dobrze bawić. Wymarzył sobie rower ENDURO. Na rowerach znam się tyle, co na budowie statku kosmicznego. Latałem po sklepach rowerowych, żeby dowiedzieć się o ceny... Koszt takie roweru zaczyna się od 5 tysięcy złotych. Sądzę, że większość z Was mogłaby mi coś więcej powiedzieć na temat takiego roweru, jakie są ceny, na co trzeba patrzeć przy zakupie. Jako, że działam społecznie (nie pobieram za to pensji) zwracam się również z apelem, aby kto może w jakikolwiek sposób pomógł, aby zrealizować to marzenie jak najszybciej... Zamieszczam link do strony na której można zobaczyć zdjęcie Michała oraz przekonać się, że to co piszę nie jest naciąganiem. Fundacja Mam Marzenie działa w całej Polsce. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam. LINK
Fenthin Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Rower to jedno. Drugie to ochraniacze. Bez tego nie ma nawet co myśleć o tego typu odmianach kolarstwa. Kask typu fullface, rękawice i coś na nogi to totalne minimum. Żeby rower był wygodny, musi mieć odpowiedni rozmiar. Dlatego potrzebne będą wymiary Michała, żeby jako tako zorientować się w jakie rozmiary celować, wzrost i długość (wewnętrzna) nogi. Jeżeli jest to możliwe, warto, by usiadł choć na chwilę na danym rowerze przed zakupem. To najlepsza metoda na ustalenie, czy pozycja jest wygodna. To samo tyczy się ochraniaczy. Źle dobrany rozmiar czegokolwiek potrafi strasznie zmniejszyć, a często w ogóle usunąć przyjemność z jazdy. Na samych modelach się nie znam, myślę, że więcej informacji znajdziesz po prostu na forum, możesz też zajrzeć na emtb.pl Tam z pewnością coś doradzą. Ale rowery enduro, to głównie fulle o skoku zawieszenia w granicach 130-150mm. Myślę, że to pomoże Ci trochę w szukaniu czegoś nawet na własną rękę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.