Stoppie Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam Niedawno kupiłem rower sign ds posiada on przerzutki jak w opisie. Przednia coś słabo działa (prawa część wogle nie odciąga) - wiem jak wyregulować hamulce z tą śrubka, ale te właśnie nie mają. Pomoże ktoś, wyglądają one tak : Hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 sprecyzuj troche. jaka czesc? jaką śrubką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Zrób zdjęcie swojego roweru w tym miejscu, bo to co podałeś jest pixelem na pixelu i nic nie widać. przypuszczam, że chodzi Ci o śrubę która ustawia naciąg sprężyny w hamulcu. Jeżeli nie wystaję śrubka do regulacji powinien być gdzieś imbus, który wkręcasz i wykręcasz w ten sposób regulując. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Rozwiązanie jest tego problemu jest tylko jedno. Skoro prawe ramie nie odbija to trzeba wyregulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Niestety ostatnie posty zniknęły z tego tematu, ale było wrzucone zdjęcie gdzie nie ma takiej regulacji. Rzeczywiście jej tam nie było widać, jednak powinna tam być. Już tutaj ktoś pisał, ale ten post też zniknął, że możliwe jest iż ktoś wykręcił te śrubki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 No tak, zapomniałem, że część postów poleciała. Były chyba też takie hamulce, które regulację miały tylko z jednej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikur Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 ludzie jaka regulacja w tektro ? przecież to najbardziej nieudana podróbka vki sh*tmano tam w tektro nawet nie założyli śrubki do regulacji sprężyny ..... musisz odczepić sprężynę ( znaczy ten drucik )z zaczepu w górnej części ramienia , po czym odgiąć ją palcem na dół tak aby po zaczepieniu z powrotem dało się odczuć jej prawidłowe działanie . W każdej v`ce , czy to w orginale sh*tmano , czy avidzie czy tam allkonga czy jakiejś innej podróbie , czasami nawet ze śrubką którą regulacja już nie daje rady , wyginamy sprężynę palcami i działa aż znowu się rozciągnie jak to sprężyny mają w zwyczaju amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoppie Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Już działa, wiem jak to zrobić. Wystarczy dokręcić cały hamulec wtedy blokuje się ta jego część w której jest ta sprężynka i wszystko działa Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.