stuntman Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam Jakis czas temu kupiłem na aukcji bluzę kolarską za nieduże pieniądze, lecz niestety nie jestem z niej zadowolony. Tkanina nie praktycznie nie odprowadza wilgoci, nie oddycha. Po jednej obfitej wycieczce rowerowej nieraz potrafi ważyć z 2 kg... Chcę kupić jakąś bluzę na niektóre letnie chłodniejsze dni, oraz początek jesieni (temp ok 10-15C), przy tym dysponując ograniczonym budżetem. Zależy mi przede wszystkim, by tkanina oddychała, odprowadzała wilgoć i nie nasiąkała potem. Czy coś pokroju tego: http://www.ciuchowyraj.pl/images/allegro2/IMG_0942.JPG spełniałoby warunki? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reger Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Ja mam taką http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/caracu1.html i jak na razie nie narzekam. Jest przewiewna, lekka itd. Polecam. Kupiłem ją na tej stronie za 115 zł ale jak widać ceny poszły w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Stuntman - Bluza, którą podajesz w linku wygląda na opartą na membranie chroniącej przed wiatrem. Ogólnie rzecz biorąc każdy w miarę dobry materiał bez membrany lepiej oddycha, niż nawet najlepszy oparty na membranie. Tak więc omijaj szerokim łukiem wszystko co na membranie jest oparte - tania bluza = tania membrana = sauna. Jako opcję alternatywną możesz rozważyć koszulkę z długim rękawem, którą można założyć na tą z krótkim i powinno dość dobrze się sprawdzić (gdy budżet ograniczony). Opcją mocno alternatywną jest zastosowanie bielizny Merino zakładanej pod koszulkę - ja np. przy +12 mogę spokojnie jeździć w koszulce + Merino pod spodem i jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzepkok Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 no niestety - jeśli chcesz, żeby oddychało i jednocześnie zapewniło komfort w chłodniejsze dni to musisz zwracać uwagę na materiał - membrana ochroni Cię od deszczu ale się zgrzejesz, gamex nie przepuści wiatru ale za to jak popada to jesteś mokry:( na bezdeszczowy i chłodniejszy dzień polecam te BLUZY co prawda nazywają to "koszulkami z długim rękawem" ale to faktycznie są bluzy - super odprowadzają wilgoć i jednocześnie masz pełen komfort jazdy powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stuntman Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dzięki No właśnie chodzi mi o coś w rodzaju takiej koszulki z długim rękawem, bo koszulka + rękawki to raczej nie są tak efektywne. @rzepkok - mógłbyś poprawić link? Coś nie do końca mi chce działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzepkok Napisano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Dzięki No właśnie chodzi mi o coś w rodzaju takiej koszulki z długim rękawem, bo koszulka + rękawki to raczej nie są tak efektywne. @rzepkok - mógłbyś poprawić link? Coś nie do końca mi chce działać. OK - poprawiony - B LUZY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.