ingaas Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 .. jak w temacie. Po co stosuje się tego typu opaski?
ingaas Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 Jak w temacie!Protektor! NIe bardzo wiem przed czym chronić? Chyba łańcuch nie uderza w tę część ramy. A uderzenia w coś zewnętrznego... w takim razie całą ramę należałoby czymś owinąć :-)
Mod Team safian Napisano 2 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2011 Na wybojach łańcuch bez problemu może poobijać ci ramę, warto założyć jakiś neopren, naklejkę, czy chociaż owijkę na kierownicę BTW, Na resztę ramy możesz też kupić naklejki ^^
gello1 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Najtansza opcja to rozcinamy starą dziurawą dętkę wycinamy sobie odpowiedni kawałek i owijamy dolną rurę. Całość ściskamy tyrtytkami.
Pepe91 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 to że chroni ramę przed powstawaniem odprysków to jedno. ale jest jeszcze druga zaleta, zmniejsza to hałas, bo łańcuch nie obija się o ramę. mnie strasznie drażni to trzaskanie i właśnie mam zamiar kupić tego typu osłonę
bodzio12 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Ja kupiłem sobie to tydzień temu i jestem mega zadowolony. Gdy jadę po dziurach nie słyszę już jak łańcuch wali po rurce
ingaas Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 Ja kupiłem sobie to tydzień temu i jestem mega zadowolony. Gdy jadę po dziurach nie słyszę już jak łańcuch wali po rurce Nie wiem jakie Wy macie rowery lub jak jeździcie, że wam łańcuch uderza po ramie? :-) Dostałem ten protektor, więc założyłem. A na ramie mam tam oryginalnie naklejoną jakąś taką naklejkę.
bodzio12 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Normalnie .Jak przejedziesz po dziurach a z przodu masz na drugiej zębatce to wali po ramie .
Mod Team Franio Napisano 9 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2011 Neopren stosuje się po to, aby uchronić ramę przed odpryskami spowodowanymi obijaniem się łańcucha o tylne widełki. Przy jeździe po szosie może nie być to konieczne, ale jeśli jeździsz w terenie, to warto założyć taką osłonę na ramę.
ingaas Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 Jeżdżę turystycznie i raczej spokojnie - bez szaleństw. Dlatego łańcuch nie uderza o ramę ale mimo to rowerek fajnie wygląda z tą osłoną wiec niech sobie będzie :-)
Patryke Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Nie trzeba od od razu jeździć jak wariat, aby łańcuch się obijał - czasem nawet wystarczy zjechać z krawężnika czy wpaść w dziurę - a widełki się obijają
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.