Lomeltor Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witam. Poszukuję możliwie tanich, wytrzymałych i jakby się dało lekkich, opon do AM lub lekkiego enduro. Wiem, że takie rzeczy to tylko w erze ale może ktoś coś poleci Interesowałem się oponami Schwalbe Smart Sam. Jak na razie chyba najlepsze opony jakie znalazłem. Martwi mnie tylko to czy smart samy poradzą sobie w trudnym terenie? Staram się unikać asfaltu. Może polecicie coś jeszcze?
CarNeezA Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Smart Samy to bardzo uniwersalne oponki. Są bardzo dobre zarówno na asfalt jak i w teren. Jeżeli nie jeździsz po asfalcie, to znajdziesz na pewno jakieś jeszcze lepsze oponki
OKO Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Smart Sam do AM/Enduro? ...jak dla mnie za niski bieżnik, ze stajni schwalbe to w ciężki teren to od Nobby Nic w górę
Megan23 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Ja polecę Kendy Nevegale. Na pewno nie są lekkie, opory toczenia na asfalcie to porażka ale w terenie, nawet przy szerokości 2,10 nic mnie nie zaskoczyło, a jeździłem w każdą pogodę w każdych warunkach. Jeśli szukasz wytrzymałych opon w teren, bez ścigania się to mogę polecić
adas651 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 ja bym polecił maxxis larsen tt - doskonała przyczepność, ale na asfalcie szybko sie śćierają
Timon92 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Ty mówisz poważnie? Przecież TT to semislick do rowerów crossowych. Od siebie mogę polecić Continentale Slash i Survival. MK w sumie też nie są złe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.