rybciasum Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam szukam opon do 100 zł, typami są : Black Jack 2.1 Country Mud 2.0 Race kingi 2.2 No nie powiem że lubie wjechać w teren, dlatego przemawiają do mnie te ostatnie, ze względu na szerokość, aczkolwiek jak to wychodzi w praktyce ? Raczej jeżdże po suchym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darty24 Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Przy stylu jazdy o jakim piszesz też nie zawahałbym się i wziął "Rejsy" Mud pozostaje nie do zajechania i trudno ją przebić. Swietne na błoto. A BJ miałem w crossie. Choć miały tylko 1.6 to do pojechania po suchym nadawały się dobrze. Większy piach i z buta. Poza tym środkowe klocki utrudniają jazdę po chodnikach. Strasznie rzucało. Na asfalcie niskie opory... Ale bierz te Rejsy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 jeszcze pytanie race kingi 2.0 czy 2.2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darty24 Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Zależy Ci bardziej na wygodzie, czy na mniejszych oporach toczenia? 560 gram przy oponie 2.0 to zadowalający wynik. 2.2 mają już 650 gram sztuka. Zatem będzie co kręcić. Jeśli masz kopyto(bez żartów) to bierz 2.2, będzie wygodniej i bezpieczniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
descanting Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Country Mud 2.0 szczerze polecam. (SUCHE! dokładnie jak piszesz że jeździsz) Kupiłem bez przekonania niby na próbę bo tania i stosunkowo lekka. Dałem na przód,kierunkiem FWD czyli jak trzeba. Początkowo niby zamulała ale napompowana w górne rejestry 3.7-4.0 jest świetna i bardzo przyczepna także na suchym i na asfalcie. Zwłaszcza asfalt - ostre łuki po osiedlowych asfaltach nie waham się brać na 30-35km/h i siedzi bardzo solidnie przy mocnym pochyleniu. Suchy żwir i drobne kamienie też tak wyhapuje że ostre zakręty powodują nawet wybicie przez bieżnik ziaren prosto na ryj Country Mud to jedna z moich oponiarskich niespodzianek. Kiedyś tez na plus zaskoczyły mnie Maxxis Ignitor, Karma Kevlar, Michelin Country Dry, Conti Vapor i Conti Vertical. I wszystkie one były dobre akurat nie koniecznie tam gdzie opis fabryczny wskazywał. W Country Mud ciśnienie na 2.5-3.0 robi kolosalną róznice jechać sie prawie nie da więc "TAK" dla tej gumy ale tylko twarda na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Chyba wybór padnie na Race Kingi 2,2 ponieważ i tak muszę zamawiać przez internet bo nigdzie w okolicznych sklepach nie mają ani Continentali ani Michelin, tylko Schwalbe. zależy mi na wygodzie i w miare dobrej przyczepności, na maratony nie jeżdże więc do extreme racingu to nie będzie, raczej wycieczki w głębokie lasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
descanting Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Chyba wybór padnie na Race Kingi 2,2 ponieważ i tak muszę zamawiać przez internet bo nigdzie w okolicznych sklepach nie mają ani Continentali ani Michelin, tylko Schwalbe. zależy mi na wygodzie i w miare dobrej przyczepności, na maratony nie jeżdże więc do extreme racingu to nie będzie, raczej wycieczki w głębokie lasy. hm akurat ten wybór bym ci odradził, wiem od paru kumpli że to lekka ale delikatna i szybko niknąca oponka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 tak to jest niestety, każdy ma inne zdanie, jedni polecają drudzy odradzają, no nic najwyżej będzie zmiana na coś innego , te już zamówione i w drodze do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.