grzegorzszczecin Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Witam Proszę o podpowiedź czy zakup linki zabezpieczającej ma sens czy lepszy łańcuch, oba ten sam poziom zabezpieczenia określony przez producenta. http://alejka.pl/linka-zabezpieczajaca-do-roweru-trelock-ks-695-110-u-wzmacniana.html http://allegro.pl/trelock-bc-480-z-179-zl-swietna-jakosc-sklep-i1632384840.html
hike Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witam, W/g oznaczenia, to pierwsze zapięcie KS, jest na poziomie 6 a to jest max, opancerzona linka z poziomu 6 - nie ma nic mocniejszego. Jeśli jest faktycznie dostępne i jeszcze w tej cenie to można brać w ciemno. Pozdrawiam Magda
Koen Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Takie linki można przeciąć byle obcęgami do drutu z długimi rączkami. Chcesz coś solidnego - zainteresuj się u-lockami, wcale nie są tak niepraktyczne jak może się wydawać. Ewentualnie dobry łańcuch + dobra kłódka, ale to będzie sporo ważyć. http://www.forumrowerowe.org/topic/45384-zapiecie-jakie-zapiecie-wybrac-kryptonite-abus/page__st__260
grzegorzszczecin Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedzi. Zastanawiam się hike dlaczego piszesz o poziomie 6 skoro na opakowaniu jest napaisane , że 4 napisz godzie mogę odnaleźć taka inf.Jest to model 2008 i ciężko cokolwiek odszukać. Koen chciałem uniknąć łańcucha ponieważ jest to dla kobiety i musi być lżejsze. Wiem , że nic nie zastąpi u-locka trelock mb 550 albo porządnego łańcucha, ale czy na pewno ten ks 695 jest tak delikatny , może macie jakieś linki do testów lub filmików byłbym wdzięczny. Czym najlepiej połączyć siodełko z przednim kołem?? Może jakieś linki z pętelkami na końcach , co sądzicie?
rowerzysta01 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Łańcuchy są lepsze jeśli chodzi o zabezpieczenie; linka nawet ta pancerna nie zabezpieczy dobrze twojego roweru. Zastanów się nad zakupem u-locka KryptoLok series 2, który jest w podobnej cenie i jest najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o wytrzymałość na przecięcia.
Mesophie Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Kup dwa zabezpieczenia, wtedy trudniej bedzie ukraśc. Np tą linkę z linku oraz jakiegoś u-locka co by z daleka groźnie wygladał Najłatwiej u-lociem właśnie spiać koło z ramą.
uniwax Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 To ja się podepnę żeby już nie zakładać tematu. Chce kopic zabezpieczenie w zasadzie 2. Jedno to chyba u-lock/łańcuch, a 2 chciałabym takie co na stałe montuje sie na tylnim kole, tylko nie wiem za bardzo jak to się nazywa [o-lock??], taka nazwę znalazłam na jakiejś stronce, ale niestety nie znalazłam zapiec tego typu w zadym sklepie internetowym. Może ktoś by mógł mi podrzucić linki do tego zapięcia?? Z góry dziekuję za odp!
rowerzysta01 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Nazywa się "Blokada tylnego koła (podkowa)", z reguły znajdziesz taki asortyment na stronach dotyczących rowerów holenderskich/allegro np. rowerystylowe.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.