gad Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Jak trzeba mocno dokręcic nakrętki piasty tylnej NOVATEC D042SB aby prawidłowo pracowała ?
adas651 Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 nakrętki? a nie masz szybkozamykacza? -tak mocno zeby ci sie koło trzymało i obracało swobodnie
Fenthin Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 To piasta na łozyskach maszynowych, tam nie ma konusów. Jeśli pojawią się luzy, wyjmujesz łożyska, idziesz z nimi do sklepu, kupujesz takie same i wkładasz do piasty.
gad Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 To co wtstarczy je dokręcić ręką ? To co wtstarczy je dokręcić ręką ?
gad Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 Czy wszyscy jeździcie na tych piastach z dokręconymi nakrętkami ręcznie ?
djwiocha Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 leciutko kluczem można, bo to i tak nie może się odkręcić. Ale jeśli masz luzy to i tak nic nie da, bo trzeba zmienić łożyska, a są tam ich aż 4 czyli mało prawdopodobne by złapały luz.
gad Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 leciutko kluczem można, bo to i tak nie może się odkręcić. Ale jeśli masz luzy to i tak nic nie da, bo trzeba zmienić łożyska, a są tam ich aż 4 czyli mało prawdopodobne by złapały luz. Piasta jest nowa i nakrętki były dokręcone tak że je ręką można było odkręcić.
grzeho Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Podłączę się do tematu. Jakiś czas temu zatarłem jedno łożysko w tylnej piaście (Novatec 712) Wymieniłem wszystkie 4 i okazało się po złożeniu że jest lekko wyczuwalny luz boczny. Ktoś ma rozwiązanie tej zagadki ? dodam że łożyska były z wyższej półki ( 84 zł)
beskid Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Podłączę się do tematu. Jakiś czas temu zatarłem jedno łożysko w tylnej piaście (Novatec 712) Wymieniłem wszystkie 4 i okazało się po złożeniu że jest lekko wyczuwalny luz boczny. Ktoś ma rozwiązanie tej zagadki ? dodam że łożyska były z wyższej półki ( 84 zł) No i dlatego nie korzystam z maszynówek tylko śmigam na kulkach więc niestety Ci nie pomogę
Bombell Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Przyczyn może być wiele ale stawiam, że to nie do końca dobite łożyska. A budowa tak prosta, że ciężko jest tam coś zepsuć. Ew w złej kolejności poskładać.
gad Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 Dokręciłem lekko kluczem te nakrętki na piaście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.