rradek5 Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Trenuje zeglarstwo i chce poprawic moja kondycje i siłe . Rower mam wmiare dobry bo Merida Matts TFS 300 Pedaly tez juz ogarnolem Shimano M520. Teraz jakie buty mam za 200zł shikano ty;lko nie wiem ktore lepsze http://www.bike-center.pl/index.php?p2500,shimano-sh-m076-buty-mtb http://www.bike-center.pl/index.php?p4634,shimano-sh-m077-buty-mtb http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m086-spd-czarno-biale-r-40-i1640251025.html#gallery Mam jeszce tansze ale nei wiem czy oen sie nadaja wygladaj wmiare ale ocencie sami http://allegro.pl/rowerowe-buty-gorskie-vermont-spd-obuwie-r-44-i1611872304.html Ktore z tych butow najlepsze . Dawajcie wlasne propozycje do 200zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Z Sh 077 następca 076, 086 to samo co poprzednie tylko zamiast rzepa maja klamrę. Do katowania - słabe, nietrwałe, do "normalnego" użytkowania mogą być. Do 200,- może być wąsko. Takie były by lepsze: http://allegro.pl/buty-mtb-shimano-sh-m122-r-42-blue-ostatnie-i1634108093.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek5 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Zastanawiam sie nad tymi SH-M077 bo kusza cena troche tansze . Ale mja rzepy lub podobne SH-M076 za 200zł tez . A SH-M086 maja klamre to chyba lepiej . Bo innych w tej cenie to juz chyab nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Przeważają zwolennicy klamry więc 086 będą miały większe wzięcie. Ja ma rzepowe zapięcie i nie mam uwag co do skuteczności no ale jeden woli córkę drugi teściową.:devil:Ceny pojechały trochę w górę no i środek sezonu więc nie licz na wielkie promocje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Posiadam SH-M086 i jestem z nich zadowolony. Dodam jeszcze że rozmiarówka w shimano wychodzi o wiele mniejsza niż w rzeczywistości ja musiałem brać dwa rozmiary większe niż normalnie, a kumpel 3 by było mu wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Z rozmiarówką faktycznie jest dziwnie. Normalnie noszę 43 a w sh122 mam 45. Najlepiej jednak przymierzyć, w ostateczności kierować się długością wkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Dokładnie najlepiej kierować się długością wkładki pamiętaj jeszcze że wkładka powinna być około 0,5cm. dłuższa niż stopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek5 Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Tez tak mysle ze klamra jest lepsza . A znalazlem teraz za 230zł te http://www.mbike.pl/Buty-Shimano-M122-niebieskie-wyprzedaz%284,8544,9615%29.aspx a te jzu sa konkretniejsze . Czy te http://www.mbike.pl/Buty-Shimano-M086-wyprzedaz%284,9609,9613%29.aspx za ta sama cene . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Używam M086 i jestem zadowolony, w butach niewiele bo lekko ponad 2k km. Cenie je właśnie za posiadanie klamry, ponieważ w trakcie jazdy można bez problemów sciągnąć bądź poluzować buta (u mnie jest to istotne, ponieważ miałem skręconą poważnie kostkę, i po 2h jazdy stopa mi drętwieje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Jeżeli nie masz parcia na klamrę to zdecydowanie bierz 122. Sztywniejsze, trwalsze a rzepy dają radę. Sprawdzone organoleptycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Z racji tego, że posty uciekły to... Szkoda, że 122 trudno znaleźć (może ktoś mi wskaże rozmiar 45? ) osobiscie chyba zdecyduję się na 123 i wykręce kolce (bo buty dość ciężkie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek5 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Mojemu koledze wlasnie doszly Shimano M087 i sa wmiare spoko te wykonanie takei wmiare i ta klamra czy sie nie urwie . CZy klamra w Shimano M86 jest podoba czy troche inna itp bo na foto to malo widac . Ogolnei myslalem ze te buty sa zrobione z lepszego materialu ale takto spoko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Z racji tego, że posty uciekły to... Szkoda, że 122 trudno znaleźć (może ktoś mi wskaże rozmiar 45? ) osobiscie chyba zdecyduję się na 123 i wykręce kolce (bo buty dość ciężkie) 122 zostały zastąpione przez 123 i dlatego trudno je trafić. Cyklotur w Poznaniu ,jeżeli nie ma rozmiaru to ciągną od dystrybutora (do 5 dni) http://www.cyklotur....-MTB__LL_0.html cena też niezła, na poziomie 087. Od ostatniego mojego posta widzę że rozm.45 poszedł, trzeba czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 ... CZy klamra w Shimano M86 jest podoba czy troche inna itp bo na foto to malo widac . .. Z tego co widzę to klamra w M086 jest taka sama jak w M087. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ingaas Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 A czy są dostępne jakieś pół sandały na rower? Tzn kryte palce i sporo wycięć po bokach (mogą być bez SPD lub z). Przyzwyczaiłem się do tego typu butów - jeżdżę bez skarpetek. Stopy rewelacyjnie oddychają i nie ma efektu ugotowania. Jakoś trudno mi teraz sobie wyobrazić jazde w pelnych butach (nawet z siateczkami czy membranami) + skarpetki. No chyba, że jestem w błędzie i takie membrany i super skarpety w ogóle nie odczuwa się na nogach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 A czy są dostępne jakieś pół sandały na rower? Tzn kryte palce i sporo wycięć po bokach (mogą być bez SPD lub z). Przyzwyczaiłem się do tego typu butów - jeżdżę bez skarpetek. Stopy rewelacyjnie oddychają i nie ma efektu ugotowania. Jakoś trudno mi teraz sobie wyobrazić jazde w pelnych butach (nawet z siateczkami czy membranami) + skarpetki. No chyba, że jestem w błędzie i takie membrany i super skarpety w ogóle nie odczuwa się na nogach? Sandały: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_sandaly-sh-sd65-SHIMANO.html?PT=53116325&PZTA=8&HNT=T&PD=53010720&WSZDZ=T a pół sandałów nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ja dziś już chciałem zamówić M123 ale na stronie cyklo jest male nieporozumienie z ceną, raz 259 a raz 269 - wiec sie wstrzymałem i jeszcze się zastanowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Ja od prawie dwóch sezonów jeżdżę w Specialized Taho - takie bardziej enduro-turystyczne buty, W górach i ogólnie we wszelakim terenie sprawdzają się doskonale - można w nich spokojnie chodzić, podchodzić, podbiegać i co tylko. Ostatnio jednak jeżdżę głównie treningowo dłuższe trasy, gdzie próżno terenu szukać i niestety trochę stopy bolą po ok. 30km. Buty są dość luźne, podeszwa nie jest sztywna i bocznie też jest miękko i to pewnie dlatego. Od siebie mogę więc do zastosowań innych niż teren odradzić tego typu buty - myślałem ostatnio nad zmianą na coś bardziej sportowego, lecz może na jesień bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi1 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 A czy są dostępne jakieś pół sandały na rower? Tzn kryte palce i sporo wycięć po bokach (mogą być bez SPD lub z). Przyzwyczaiłem się do tego typu butów - jeżdżę bez skarpetek. Stopy rewelacyjnie oddychają i nie ma efektu ugotowania. Jakoś trudno mi teraz sobie wyobrazić jazde w pelnych butach (nawet z siateczkami czy membranami) + skarpetki. No chyba, że jestem w błędzie i takie membrany i super skarpety w ogóle nie odczuwa się na nogach? cześć, zobacz Garneau tutaj sandałki z spd za 240 zł. pozdrawiam R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dax Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witam coraz więcej jeżdżę na rowerze i zaczynam rozglądać się za jakimiś butami, na wakacje planuję trochę intensywniejszy trening, tak powiedzmy 500-600 km tygodniowo, szukam jakichś butów na szosę w przystępnej cenie, co sądzicie np o shimano SH-R077 i SH-R076 SH-R077 SH-R076 warto dopłacić do R077? Zastanawiam się czy w ogóle warto kupować takie buty i pedały, dużo nie jeżdżę, mój rower to author horizon więc szału nie ma, czy jazda w takich butach naprawdę robi dużą różnicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Jeśli zależy Ci na efektywności treningów to jak najbardziej - nie trzeba posiadać super roweru, aby jeździć w SPD. Jeśli chodzi o jazdę w terenie zdania są i będą podzielone, lecz na szosie SPD to świetna sprawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 ... czy jazda w takich butach naprawdę robi dużą różnicę? Tak! Ja bez SPD nie wyobrażam sobie jazdy teraz na rowerze , jeżeli tylko wsiadam na rower to zakładam te buty, nawet do sklepu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ingaas Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 cześć, zobacz Garneau tutaj sandałki z spd za 240 zł. pozdrawiam R Te buty Garneau wyglądają bardzo fajnie. Musze się rozejrzeć za czymś takim. Może ktoś wie czy we Wrocławiu można je gdzieś obejrzeć i przymierzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rradek5 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Ogladalem jzu duzo butow i aukcji . I najbardziej odpowiadakja mi SHimano M086 za 240zł . A teraz na allegro jest promocvja Shimano M123 za 195zł i che je kupic bo to promocja duza . CZy oplaca sie je kupic . Wiem ze sa bez klamry a moj kolega ma uzywane Sidi i muwi ze rzepy tez sa dobre . To jak to jest oplaca sie je wziasc bo nier mam teraz kasy na nie ale jak trzeba to zkombinuje jakos bo normalnie mozna je kupci za 250zł . I jeszcze nei wiem jaki rozmiar czy 45 czy 46 bo tam psize max noga 28cm a ja mam wlasnie 28cm a chgce wieksze zeby mi starczyly na ok. 2 lata . bo mi noga jeszcze rosnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 13 Czerwca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Jeśli normalnie nosisz buty w rozmiarze np. 43, to odpowiednie buty Shimano powinny mieć rozmiar 44 (o jeden większy). Warto jednak przymierzyć buty w sklepie i dopiero potem je zamówić, jeśli na necie jest taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.