Skocz do zawartości

[Buty] jakie dla amatora .

rradek5

Rekomendowane odpowiedzi

Trenuje zeglarstwo i chce poprawic moja kondycje i siłe .

Rower mam wmiare dobry bo Merida Matts TFS 300

Pedaly tez juz ogarnolem Shimano M520. Teraz jakie buty mam za 200zł shikano ty;lko nie wiem ktore lepsze

http://www.bike-center.pl/index.php?p2500,shimano-sh-m076-buty-mtb

http://www.bike-center.pl/index.php?p4634,shimano-sh-m077-buty-mtb

http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m086-spd-czarno-biale-r-40-i1640251025.html#gallery

Mam jeszce tansze ale nei wiem czy oen sie nadaja wygladaj wmiare ale ocencie sami

http://allegro.pl/rowerowe-buty-gorskie-vermont-spd-obuwie-r-44-i1611872304.html

Ktore z tych butow najlepsze . Dawajcie wlasne propozycje do 200zł

• Mod Team

Przeważają zwolennicy klamry więc 086 będą miały większe wzięcie. Ja ma rzepowe zapięcie i nie mam uwag co do skuteczności no ale jeden woli córkę drugi teściową.:devil:Ceny pojechały trochę w górę no i środek sezonu więc nie licz na wielkie promocje.

Posiadam SH-M086 i jestem z nich zadowolony. Dodam jeszcze że rozmiarówka w shimano wychodzi o wiele mniejsza niż w rzeczywistości ja musiałem brać dwa rozmiary większe niż normalnie, a kumpel 3 by było mu wygodnie.

Używam M086 i jestem zadowolony, w butach niewiele bo lekko ponad 2k km. Cenie je właśnie za posiadanie klamry, ponieważ w trakcie jazdy można bez problemów sciągnąć bądź poluzować buta (u mnie jest to istotne, ponieważ miałem skręconą poważnie kostkę, i po 2h jazdy stopa mi drętwieje).

Mojemu koledze wlasnie doszly Shimano M087 i sa wmiare spoko te wykonanie takei wmiare i ta klamra czy sie nie urwie .

CZy klamra w Shimano M86 jest podoba czy troche inna itp bo na foto to malo widac .

Ogolnei myslalem ze te buty sa zrobione z lepszego materialu ale takto spoko .

• Mod Team

Z racji tego, że posty uciekły to...

Szkoda, że 122 trudno znaleźć (może ktoś mi wskaże rozmiar 45? :) ) osobiscie chyba zdecyduję się na 123 i wykręce kolce (bo buty dość ciężkie)

122 zostały zastąpione przez 123 i dlatego trudno je trafić. Cyklotur w Poznaniu ,jeżeli nie ma rozmiaru to ciągną od dystrybutora (do 5 dni)

http://www.cyklotur....-MTB__LL_0.html

cena też niezła, na poziomie 087.

Od ostatniego mojego posta widzę że rozm.45 poszedł, trzeba czekać.

A czy są dostępne jakieś pół sandały na rower? Tzn kryte palce i sporo wycięć po bokach (mogą być bez SPD lub z).

Przyzwyczaiłem się do tego typu butów - jeżdżę bez skarpetek. Stopy rewelacyjnie oddychają i nie ma efektu ugotowania. Jakoś trudno mi teraz sobie wyobrazić jazde w pelnych butach (nawet z siateczkami czy membranami) + skarpetki.

No chyba, że jestem w błędzie i takie membrany i super skarpety w ogóle nie odczuwa się na nogach?

• Mod Team

A czy są dostępne jakieś pół sandały na rower? Tzn kryte palce i sporo wycięć po bokach (mogą być bez SPD lub z).

Przyzwyczaiłem się do tego typu butów - jeżdżę bez skarpetek. Stopy rewelacyjnie oddychają i nie ma efektu ugotowania. Jakoś trudno mi teraz sobie wyobrazić jazde w pelnych butach (nawet z siateczkami czy membranami) + skarpetki.

No chyba, że jestem w błędzie i takie membrany i super skarpety w ogóle nie odczuwa się na nogach?

Sandały:

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_sandaly-sh-sd65-SHIMANO.html?PT=53116325&PZTA=8&HNT=T&PD=53010720&WSZDZ=T

a pół sandałów nie widziałem.

Ja od prawie dwóch sezonów jeżdżę w Specialized Taho - takie bardziej enduro-turystyczne buty, W górach i ogólnie we wszelakim terenie sprawdzają się doskonale - można w nich spokojnie chodzić, podchodzić, podbiegać i co tylko. Ostatnio jednak jeżdżę głównie treningowo dłuższe trasy, gdzie próżno terenu szukać i niestety trochę stopy bolą po ok. 30km. Buty są dość luźne, podeszwa nie jest sztywna i bocznie też jest miękko i to pewnie dlatego.

Od siebie mogę więc do zastosowań innych niż teren odradzić tego typu buty - myślałem ostatnio nad zmianą na coś bardziej sportowego, lecz może na jesień bardziej.

cześć,

zobacz Garneau tutaj

sandałki z spd za 240 zł.

pozdrawiam

R

Witam

coraz więcej jeżdżę na rowerze i zaczynam rozglądać się za jakimiś butami, na wakacje planuję trochę intensywniejszy trening, tak powiedzmy 500-600 km tygodniowo, szukam jakichś butów na szosę w przystępnej cenie, co sądzicie np o shimano SH-R077 i SH-R076

SH-R077

SH-R076

warto dopłacić do R077?

Zastanawiam się czy w ogóle warto kupować takie buty i pedały, dużo nie jeżdżę, mój rower to author horizon więc szału nie ma, czy jazda w takich butach naprawdę robi dużą różnicę?

Ogladalem jzu duzo butow i aukcji . I najbardziej odpowiadakja mi SHimano M086 za 240zł .

A teraz na allegro jest promocvja Shimano M123 za 195zł i che je kupic bo to promocja duza .

CZy oplaca sie je kupic . Wiem ze sa bez klamry a moj kolega ma uzywane Sidi i muwi ze rzepy tez sa dobre .

To jak to jest oplaca sie je wziasc bo nier mam teraz kasy na nie ale jak trzeba to zkombinuje jakos bo normalnie mozna je kupci za 250zł .

I jeszcze nei wiem jaki rozmiar czy 45 czy 46 bo tam psize max noga 28cm a ja mam wlasnie 28cm a chgce wieksze zeby mi starczyly na ok. 2 lata . bo mi noga jeszcze rosnie .

• Mod Team

Jeśli normalnie nosisz buty w rozmiarze np. 43, to odpowiednie buty Shimano powinny mieć rozmiar 44 (o jeden większy).

Warto jednak przymierzyć buty w sklepie i dopiero potem je zamówić, jeśli na necie jest taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...