Maryjane1980 Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Witam wszystkich. Wiem że to nie ten wątek ale w miejscu o rozmiarach nikt mi nie udzielil odpowiedzi a jesli nie zdecyduje sie do jutra popoludniu to przepdanie mi mozliwosc zakupu rowerku o ktorym mowa nizej w bardzo dobrej cenie bo 2500zł. W zwiazku z tym jeszcze raz bardzo prosze o szybka pomoc i o nie zamykanie tematu od razu. Otóż ma dylemat dotyczący doboru odpowiedniej ramy dla mnie. Mam 190cm wzrostu i dlugosc nogi 92cm. Bede kupowal rower Scott Aspect10. Jaki rozmiar wg Was bedzie dla mnie lepszy? XL czy XXL? Rowerem jezdze glownie po lasach, polach, i bezdrozach. Asfalt tylko jako dojazd do tras wlasciwych. Bardzo prosze o pomoc za co z gory dziekuje i pozdrawiam.
Maryjane1980 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 Zrobilem te pomiary ale niewiele mi pomogly bo mi jakies dziwne rzeczy wychodza. Moze ktoas cos poradzi z zycia, uzywania i doswiadczenia a nie z numerkow.
Rulez Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Tak na moje oko zdecydowanie XXL, trzeba wziąć poprawkę, że to rower turystyczny i ma krótką ramę.
Maryjane1980 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 Ok dziekuje za porade. Tak zrobie w takim razie.
Rulez Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Ale i tak powinieneś się przymierzyć, ja w ogóle nie kupował bym tego roweru, przy Twoim wzroście kupił bym 29er Po pierwsze mimo właściwej długości Aspect będzie bardzo wysoki, po drugie będzie pokracznie wyglądał - wielgaśna rama i małe kółka Zamiast tego przymierz się do : http://www.scott.pl/product.php?id_cat=388&id_prod=2007 Żaden upust cenowy nie nie usprawiedliwia złego zakupu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.