Skocz do zawartości

[Rower] Pierwszy rower mtb, - który lepszy.

tomek96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

nazywam się Tomek.

Jest to mój pierwszy post na tym forum.

Chciałbym zakupić pierwszy rower górski i stąd moje pytanie czy rowery poniżej wymienione są czegoś warte:

Bulls Wild One

Orbea FSX 24 11

Bottecchia FX 670 Fully

Mam tylko 160cm wzrostu i 50 kg.

Rower ma służyć do jazdy w 30% po lesie i 70% po drogach.

Jeśli uważacie iż te rowery są "do bani" to proszę o jakieś propozycje do 1400zł

Z góry dziękuje.

PS. Przepraszam za brak avataru.

Napisano

Żaden z tych rowerów nie nadaje się do takiej jazdy jak piszesz. Poczytaj trochę forum - jest masa wątków o rowerach w tej cenie.

Chyba najczęściej polecanym jest w nich Kross Level A2. To jeśli uparłbyś się na rower górski. Jednak idealny do tego typu jazdy wydaje się być cross, zerknij sobie tutaj http://www.kross.pl/pol/products/index.

Napisano

Witam

Te rowery które podałeś są mega do bani- po pierwsze jak sam napisałeś, że będzie to rower do jazdy 30% las, 70% asfalt dlatego nie ma sensu kupować roweru wpełni amortyzowanego czyli z 2 amorami ponieważ nie są to rowery kompletnie do tego typu jazdy, a po drugie tego typu roweru nbie kupisz za taką cenę.

Na taką jazdę spokojnie wystarczy ci rower z pojedyńczym amortyzatorem i osprzętem 2 klasy wyższym niż ten który posiadają tamte rowery.

Widać odrazu że jesteś młodym chłopaczkiem który chce zaszpanoważ przed kolegami, ale to nie w tym rzecz.

Tamte rowery są ciężkie, niewygodne i w dodatku na dziadowskim osprzęcie.

Polecam ci rower na bardzo dobrym osprzęcie i w super cenie.

W tej cenie lepszego osprzętu nie dostaniesz w nowym rowerze.

Tu masz link:

http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-17-alivo-kurier-gratis-i1632280868.html

Rama też powinna spokojnie wystarczyć 17 calowa

Pozdrawiam i polecam

Napisano

Rama też powinna spokojnie wystarczyć 17 calowa

Tutaj trzebaby się przymierzyć, ja mam Levela A2 i 170 cm wzrostu i dla mnie rama jest w sam raz, 18" mogłaby juz być za duża.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...