dracozao Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Witam! Mój Giant Yukon 07 disc ma już swoje lata, z racji tego, że znów nie co więcej jeżdżę postanowiłem go trochę zmodyfikować. Jest on w totalnej serii. Jeżdżę głownie po mieście ale rower ma się sprawdzać w lesie. Mam w planie wymianę amortyzatora. SR Suntour XC czy XCM (nie pamiętam) to raczej kiepski wybór dla osoby ważącej około 95kg. Chciałbym prosić o ogolną poradę (po bardziej szczegółowe udam się do odpowiedniego działu) w podjęciu decyzji na jaki zmienić, bo mam dylemat czy coś z SR Suntour nowego i z górnego przedziału cenowego czy też może coś Fox, RS czy innych "solidnych" marek lecz używanego. Za rower płaciłem 1700zł to trudno mi myśleć, że za amortyzator mam zapłacić 1000zł - chciałbym wydać okolo 500zł chyba, że wybijecie mi z głowy to, że za tyle kupie coś dobrego Przebieg z tego sezonu to jakies 400km, raczej dużo nie jeżdżę. Mniej poważny plan i chyba najbliższy to zmiana tarczy ze 160 na 180 bo zdarza się zagrzać hamulec przedni i nagle nie chce hamować. W rowerze są Hayes mechaniczne. A może lepiej złożyć nowy hamulec przedni? Kolejna rzecz - SPD, co sezon wraca do mnie ta myśl, że czas na SPDki ale ciągle jej nie realizuje. Reszta podzespołów raczej będzie wymieniana z czasem jak się coś zepsuje. Rozpisałem się a w zasadzie nic konkretnego nie napisałem Chodzi mi o to, że prosiłbym o jakieś rady odnośnie modyfikacji by wykorzystać tą dobrą ramę. Co byście zmienili na początek, czym się kierować przy wyborze nowych podzespołów patrząc na ilość km i wagę. Raczej cenie sobie bezawaryjność i brak konieczności serwisowania elementów niż ich wagę - chociaż i na to mam zamiar zwrócić uwagę. Liczę na jakieś ukierunkowanie przez Was. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.