Xsport Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Witam w drugiej połowie Lipca planuje wybrać się na 15 dniowy wyjazd, niestety moi koledzy się wykruszyli bo nie dostana tyle wolnego więc poszukuje kompana. Trasa jaka zaplanowałem wygląda następująco... Z Poznania wyjeżdżamy pociągiem do Jeleniej Góry z Jeleniej Góry już na roweruch będziemy się kierować w stronę Czech do Pragi z Pragi na południe przez miejscowości Pisek,Czeskie Budejovice,Kaplice aż do Austrii do miejscowości Linz z Linz do Wiednia, a że z Wiednia blisko do Bratysławy to warto by było za haczyć A z Bratysławy z powrotem do Czech przez Brno, Paradubice, do Jeleniej Góry gdzie wracamy pociągiem do Poznania.Tak by to mniej więcej wyglądało, oczywiście cała trasę mam bardzo dokładnie zaplanowana tylko nie chciałem się tutaj rozpisywać więc wymieniłem tylko wybrane miejscowości przez które będziemy przejeżdżać. Czas jaki chce przeznaczyć na wyjazd to wspomniane już 15 dni, w tym jeden dzień odpoczynku, nocowanie oczywiście na dziko, koszt myślę ze w granicach 800- do 900 zł Dokładny termin planuje na drugą połowę Lipca ale dokładniej określę się w połowie czerwca jak będę już w 100% pewien co do urlopu, o wszystkim będę pisał na bieżąco. Szukam osób które są z Poznania i okolic ( aczkolwiek nie jest to warunek) Którzy nie mają jeszcze planów na wakacje a chcieli by przeżyć fajną przygodę wiek oraz płeć nie gra roli. Dystans jaki chciał bym pokonywać to od 100 do 160 km dziennie. Dobrze by było spotkać się i porozmawiać przed wyjazdem poznać się lepiej pojeździć rowerkiem. A teraz coś o sobie: mam na imię Adam mam 22 lata, mam za sobą już kilka krótkich wypraw, jestem bardzo rozgadany, lubię żartować, każda wolną chwile spędzam na rowerze. Jeśli ktoś ma jakieś pytania śmiało pisać. Pozdrawiam i zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czita Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 ja na podobnej wyprawie byłem w tamtym roku tylko tą trase przejechałem w drugą strone, taka uwaga dla ciebie nie polecam ci spania na dziko w austri bo jak cie łapią to możesz mieć problemy a na słowacji i w czechach raczej nie ma z tym problemu, a nie jesteś zainteresowany francją albo szwecją? ja w tym roku mam to na oku ale nie mam jescze kompana do takiej wyprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.