Skocz do zawartości

Poszukuje Towarzysza/kę(wspólne wyprawy)

crixx

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję osobę mającą chęć trenować jazdę na rowerze mieszkającą w np.: Tenczyku/Krzeszowicach/Woli Filipowskiej/Filipowice, okolice nawet trzebini..

Osobiście jestem z woli F. i mam lat 16.

Dystanse dowolne, prędkość zadowalająca mnie to mniej więcej 20km/h, lecz pod górę mam kłopoty utrzymać bo kolana nie dają rady.

Pozdr.

No widzisz ! Sam przyznajesz "że /kolana / nie wytrzymują takiej siły jaką trzeba użyć by wjechać pod górkę".

Przez Twoją miejscowość przebiega "zielony" szlak rowerowy i jak wiesz nie prowadzi on po płaskim terenie, bywają górki , jak to na wyżynach...

Pomyśl więc poważnie o swoich kolanach !

Wypraszam sobie: "Sam przyznajesz.."

Nie łaska przeczytać w profilu, że mam na imię Agata...

A ortopedy BYŁAM i przekazał takie iż zalecenia:

-niesiedzenie po turecku i na pietach

-nie kłaść nogi na nogę

-nie siedzieć na za niskim krześle/ławce

..więc wniosek taki, kolana przez dłuższy czas nie mogą być zgięte o 90 stopni..

kłopot z wjechaniem mam największy na wjechanie na górkę prawie ""pionową"", te bardziej proste dadzą się opanować..

Poszukaj na subforach regionalnych, tam łatwiej wyłapać kogoś do wspólnego pedałowania. No i musisz uzbroić się w cierpliwość, sama widzisz, szukasz towarzysza a ludziska do lekarza wysyłają, masakra jakaś. Witamy na forum i powodzenia w poszukiwaniach :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...